324

*ultima actualizare : 8 August, 2016


Introducere:

Cele mai bune tactici contra slavagelii Uber pe care soferii pot sa le aplice cu succes sunt acestea:

1. Sunati fiecare pasager si aflati unde vrea sa mearga. Anulati cursa daca pasagerul refuza sa va raspunda sau sa va dea SMS.

In cazul in care, cursa este foarte scurta, faceti pasagerul sa anuleze cursa. Daca nu o face, puteti inchide telefonul si porniti-l dupa 3-4 min. Nu se intampla absolut nimic daca procedati asa. De obicei, clientii problema vor incepe sa  comenteze ca nu va intereseaza unde merge.
Nu aveti nevoie de asemenea clienti deci inchideti telefonul.Clientul va anula cursa dupa cateva minute. Metoda este verificata !

Curse lungi = Mai multi bani, mai putin pasageri problema.

2. NU luati curse scurte in special in timpul zilei(prin aglomeratie). NU conduceti 5-6 km pentru o cursa de 2 minute! Niciodata! De aceea este important sa sunati clientul inainte.

3. Apasati pe butonul "am ajuns" cu 1-2 minute inainte de a ajunge la pasager.

4. Porniti cursa de indata ce ati ajungs la locatia indicata de pasager.

5. Puneti 2-3 afise frumos printate(poti fi romana/engleza) in care explicati pasagerilor ca "Bacsisul nu este inclus automat in valoarea cursei " si ca "Orice "tips"/bacsis este apreciat". Puneti(fixati) o cutie transparenta pentru bacsis undeva la vedere(in zona locurilor din spate). Tineti cutia pe jumatate plina mereu.
6. Inchide aplicatia pana cand apare tariful dinamic. Colegii tai probabil vor face la fel si in felul acesta vei castiga mai multi bani.

7. Vorbeste cu colegii tai soferi Uber si spune-le despre toate acestea.

========================


Acest website este facut pentru soferii parteneri Uber care traiesc de pe azi pe maine, practicand taximetria Uber si pentru cei care citesc aceste randuri si doresc sa devina soferi "parteneri" Uber.

Da, este trist ca oamenii se inscriu pentru a fi taximetrist, neavand alternative (cel putin pe moment).

Este facut pentru cei care muncesc 9-10 ore pe zi ca sa se duca acasa cu 40-50 lei/zi dupa ce au parcurs sute de km zilnic, folosind masinile personale.

Acest website nu se adreseaza soferilor Uber ignoranti, aroganti pentru care totul este extraordinar si care nu precupetesc niciun efort in a ridica in slavi o firma, Uber. Soferi care spun ca nu isi vor plati impozitele, ca cei care gandesc ca noi, sunt nebuni, etc.
Da, exista si asemenea specimene. Acestia practic ingroapa orice urma de speranta a celor care au nevoie disperata de bani, de un tarif pe km marit, care sa reflecte adevaratele costuri.

Si da, este posibil sa castigi aproape decent daca ai o masina care iti consuma maxim 5% in oras (cu aer conditionat vara) si nu pui la socoteala uzura masinii. Cati dintre soferii Uber au masini care sa le consume 5%? Foarte, foarte putini.

Uber nu face altceva decat sa duca in eroare si sa insele o multime de soferi "parteneri"(asa sunt numiti cei care muncesc zilnic pentru Uber dar care nu au niciun drept cand vine vorba de decizii), profitand de buna lor credinta si uneori chiar de naivitate.

Uber a venit in Romania cu aceleasi metehne ca si in alte tari; si anume de a "sclavagii" soferii (pe care ei ii numesc PARTENERI) asa cum o face si in alte tari.

Vezi  http://www.stopuber.com/uber-drivers-angry-lower-rates/   sau

http://ubersdirtylittlesecrets.com/category/drivers-beware

De fapt, nu exista niciun dialog asa cum ar trebui sa fie intre parteneri. Uber Romania nu ia in consideratie nicio doleanta a soferilor pe seama carora practic ei fac o caruta de bani.

La inceput totul era in regula. Existau niste bonusuri normale care iti acopereau toate cheltuielile, inclusiv uzura masinii.

In timp de 2 luni, aceste bonusuri au scazut cu peste 50% si a facut ca munca depusa sa nu mai fie deloc rentabila.

Facand un calcul , Uber iti ia 20%, apoi se adauga taxele catre stat(21%) si mai apoi motorina/benzina. Dupa 10 ore de munca pe strazi, un sofer Uber ajunge acasa cu 40-50 lei pe zi FARA a include uzura masinii.

Uber cere ca masina sa fie intr-o stare aproape impecabila, stare care nu poate fi intretinuta din 1.39 lei pe km.

Ca si comparatie, un taxi are acelasi tarif dar merge pe GPL(gaz).

1 litru de GPL = 3 lei.
1 litru motorina/benzina = 5.7 lei

Cele mai multe masini Uber nu sunt Logan ci masini dintr-o clasa mult superioara acesteia. Intretinerea lor costa de 2-3 ori mai mult.

Partenerii(soferii) Uber au adus in discutie acest fapt dar reprezentatul Uber in Romania, Dan Glavan a spus ca Uber Romania nu ia in discutie marirea tarifului per km. De asemenea, ca Uber are in vedere reducerea la ZERO a bonusurilor.

Nu s-a spus si DE CE nu se mareste pretul pe km, pret ireal si nesustenabil din cauza pretului combustibililor din Romania.

In schimb, s-a spus ca Uber ofera (ei sunt atat de generosi !) niste bonusuri care acopera toate aceste costuri, Da, pana acum o saptamana acest lucru era posibil dar nu si de acum incolo.

Ce sunt de fapt aceste bonusuri? Sunt niste sume de bani date de Uber, soferilor parteneri pentru un nr. de curse efectuate.

Exemplu : -peste 61 de curse efectuate, primeai 550 RON (la data de 27 Aprilie, 2015).
-intre 31 și 40 călătorii complete pe săptămână: 180 RON

Acum o doua saptamani era 600 RON pentru 51 de curse si 350 RON pentru 35 de curse.

Dupa cum se vede, aceste bonusuri se reduc rapid. Ce inseamna asta? Ca pretul curselor se micsoreaza pana cand soferul trebuie sa aduca bani de acasa.

Fara aceste bonusuri sau micsorarea lor, cursele nu sunt acoperite de pretul pe km. Este imposibil ca o masina(tip Skoda Octavia, VW Passat, Peugeot 308, Mitsubishi, etc) care merge pe benzina sau motorina sa fie profitabila cu pretul de 1.39/km

Devine nerentabil . Vii cu bani de acasa. De ce? Pentru ca pretul benzinei/motorinei este de 5.7 lei/litru

Uneori trebuie sa parcurgi 6-7 km pentru a ajunge la un client iar cursa in sine poate valora 8 lei.
La un consum mediu de 8%-9% in oras pentru o masina de 1.4, 1.6, rezulta ca pentru a ajunge la client "consumi" aprox. 3 lei. Adaugi procentul pe care Uber ti-l ia(20%), pretul combustibilui pana la destinatie, taxe la stat (21% ) si vezi cu cat ramai.

Asta inseamna ca soferul Uber a "castigat" aprox 1-2 lei (fara a pune uzura masinii).

De ce aduc in discutie uzura? Pentru ca este FOARTE importanta. Spuneam mai sus ca 99% dintre soferii Uber au alte marci decat Logan. O revizie, un ambreiaj, o bucsa, cauciucuri, costa mult mai mult decat la o Dacie. Nu ai cum sa acoperi costurile operationale daca aceste bonusuri au scazut iar pretul platit de client pe km a ramas acelasi.

O masina trebuie sa fie spalata cel putin o data pe saptamana. Asta inseamna inca 30 lei pe saptamana pe care un sofer trebuie sa ii plateasca. Poate parea putin dar punand totul impreuna, sunt costuri care nu se mai acopera.


Atentie! Soferii Uber nu primesc bacsis (tip) si nici nu este inclus in tarif asa cum multi clienti cred.

O parte dintre soferii Uber si-au creat un grup pe Facebook unde discutau diverse probleme cu care se confrunta zilnic. Fapt absolut normal in zilele noastre. Oamenii discuta, impartasesc impresii despre munca lor.

La ultima scadere a bonusurilor, acesti soferi(pe buna dreptate) au spus ca deja se intrece masura si ca ei nu mai vor mai iesi(in semn de protest) la sfarsit de saptamana (Vineri-Sambata) cand comenzile sunt mult mai multe decat intr-o zi obisnuita.

Acest lucru a ajuns la urechile lui Dan Glavan (reprezentant Uber-Romania) iar acesta i-a sunat pe soferii care faceau parte din acest grup, spunandu-le ca vor fi dezactivati pentru ca comploteaza impotriva Uber. :)
Si chiar au fost dezactivati pentru "tupeul" de a spune adevarul (desigur FARA preaviz asa cum se spune in contract).
Nicaieri in contractul cu Uber nu se specifica ca nu ai voie sa discuti cu colegii despre nemultumirile tale si ca nu ai voie sa protestezi neactivandu-ti aplicatia de sofer in anumite zile.

Uber astfel incalca nu numai contractul dar si bunul simt.

Da, chiar asa a fost. Pare stalinista/comunista decizia intr-o lume in care se militeaza pentru libertatea de exprimare si pentru Uber care se doreste a fi o companie liberala.

In fond, ce s-a spus? Ca nu exista un dialog, ca totul vine doar dintr-un sens, Uber- soferi SI nu si invers (soferi-Uber) asa cum ar fi normal intre doua parti contractante cu statut EGAL (asa cum se stipuleaza in contract).

Practic nu ai voie sa spui ce gandesti, sa spui ca Uber Romania vrea voluntari, soferi care sa isi distruga masinile prin Bucuresti doar ca sa promoveze si sa aduca profit Uber-ului.

Uber Romania prin Dan Glavan, nu a mentionat ca se doreste munca voluntara.
In contractul semnat, nu se stipuleaza absolut nimic despre scaderea bonusurilor, despre pretul pe km, despre faptul ca vei face pe taxiul dar vei castiga mai putin ca unul din ei sau despre faptul ca nu ai voie sa vorbesti cu "colegii" tai despre nemultumirile pe care le ai. :)

Da, unii vor spune : " Nu te obliga nimeni sa faci asta". Corect ! Dar asta nu inseamna sa fii luat de prost si sa se incalce contractul pe care l-ai semnat. E o chestie de principiu.

Uber se comporta cu soferii parteneri ca si cu niste sclavi. Nu exista un dialog constructiv. Exista doar directive.
 Toata lumea vrea sa faca bani; si Uber si soferii; pentru asta trebuie sa existe o intelegere, o comunicare permanenta nu doar niste notificari primite pe email cu:


 "Noua structură de bonusuri valabile de la 20 August 2015",  unde ti se aduce la cunostinta ca vei castiga cu 200 lei pe luna mai putin facand un numar de curse mai mare(10 in plus) fara ca tu, parte contractanta, sa ai ceva de spus. Vi se pare normal? Se pare ca pentru Uber aceasta e normalitatea.

Soferii au cerut, fie sa se mareasca tariful per km, fie sa ramana aceleasi bonusuri ca acum cateva luni saptamani. Nimic exagerat si totul pe un ton civilizat.

Dan Glavan (reprezentant Uber Romania) a fost intrebat daca in viitorul apropiat se are in vedere o marire a tarifului sau care este strategia Uber.
 Raspunsul a fost : "nu va pot spune acest lucru", fapt care a iritat multi soferi. Este absolut normal ca partener sa stii strategia macar pe termen scurt. In felul acesta poti sa iti planifici ce vei face in viitorul apropiat. Sunt unii soferi care lucreaza "full-time" ca parteneri Uber. Nu poti sa stai in ceata doar pentru ca Uber doreste asta.
Cum sa intretii o masina de clasa medie  cand majoritatea curselor sunt in jur de 15 lei? De unde sa platesti impozite, asigurare, vinieta, combustibil, piese, revizii si sa iti mai si ramana ceva in plus cu care sa traiesti? In fond, de-asta 99% dintre soferi s-au bagat in acest asa zis parteneriat; ca sa castige si bani, nu numai "experienta" de strada.

Lui Dan Glavan i se pare normal ca un sofer partener sa stea pe strazi 10 ore si sa aduca acasa 50 lei pe zi (profit net). Iar cand i se spune asta sau se manifesta o nemultumire, esti dezactivat.

Asa considera Uber-Romania sa trateze soferii parteneri, cei care ii promoveaza serviciile si cei care ii aduc profit,ii dezactiveaza pe cei care pun intrebari justificate si incomode.

In concluzie, Uber cauta sclavi, nu parteneri.Hong Kong Police Arrest 5 Uber Drivers, Raid Office
Police in Hong Kong have raided #Uber's office and arrested 5 drivers. #UberedVideo Cred: AJ+
Posted by Uber's Dirty Little Secrets on Wednesday, August 12, 2015


Why are #Uber drivers protesting Uber? Drivers reveal Uber's terrible ethics. #ubered
Posted by Uber's Dirty Little Secrets on Saturday, April 11, 2015


Sunt cativa oameni (fosti si actuali soferi PARTENERI Uber) care simt ca este important sa stea "in picioare" pentru ceea ce ei cred ca este corect.

Da, ei pot sa nu mai lucreze pentru Uber si sa faca o gramada de alte lucruri.Dar acesti oameni nu doresc sa plece de langa altii care nu au alternative in acest moment (si sunt multi soferi Uber in aceasta situatie). Deci este o batalie personala. O lupta impotriva "smecherasilor" (inclus Dan, Iulia, Nicoleta si "compania") al carui unic scop este sa prosteasca, sa insele.

Una au spus la inceput si alta e situatia acum dupa 6 luni. Oamenii au investit in masinile lor (bani, timp si sperante) iar acum nu isi mai pot recupera investitia. Care este vina soferilor? Ca au crezut niste "smecherasi", numiti Uber-Romania.


Un videoclip foarte interesant unde se explica ce inseamna a lucra(a fii sclav) pentru Uber 


Comentariile voastre sunt binevenite.


Update 1: un articol recent facut in Statele Unite de catre o reporterita sub acoperire. http://citypaper.net/uberdriver/

Aceeasi slavageala ca si in Romania. Asta arata ca Uber se comporta ca un stapan pe plantatie oriunde.

Update 2 :
 "bonusurile" s-au micsorat din nou azi, 18 Mai.
Ce sunt asa zisele bonusuri? Cititi mai sus.

550 RON pentru 71 de curse; s-au adaugat inca 10 curse fata de acum 3 saptamani. asta inseamna mult mai multi km pentru aceeasi bani. deci costurile operationale cresc iar asa zisul profit al soferului scade. Un sofer "full time" Uber castiga cam cat un vanzator la un fast food, acesta din urma beneficiind de concediu si alte avantaje ale unui angajat.


Update 3"bonusurile" s-au micsorat din nou azi, 22 Iunie.

450 RON peste 71 de curse. Practic inca 400 RON pe luna au fost luati soferilor parteneri UBER.


Update 4
"bonusurile" s-au micsorat din nou azi, 27 Iulie.

350 RON peste 70 de curse. Si uite asa, inca 400 RON pe luna au fost luati soferilor parteneri UBER.


Update 5 : "bonusurile" s-au micsorat din nou azi, 20 Septembrie 2015.

150 RON peste 80 de curse. Acest bonus este practic zero. Praf in ochi.

Acest bonus era sunt singura motivatie pentru soferi parteneri Uber  sa ramana activi.  Se pare ca multi vor renunta la aceasta activitate incepand de azi.
Nu ai cum sa faci taximetrie Uber, folosind o masina decenta si sa fii in profit in actualele conditii.

A se avea in vedere ca pretul pe km a ramas acelasi, 1.39 lei/km

 Sclavageala UBER continua intr-un mod si mai accelerat.

Update 6:  Aici puteti gasi un forum creat special pentru Soferii Parteneri-Uber:

                                             http://soferiuber.freeforums.net/


Update 7:   Uber Romania introduce obligativitatea soferilor parteneri de a avea firma (SRL) sau de a fi Persoana Fizica Autorizata (PFA) si a de isi lua atestat transport persoane.Pentru impozitele pe care trebuie sa le platesti, click aici :
 http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro/2015/08/impozitele-pe-care-soferii-parteneri.html


*ultima actualizare : 14 Iulie, 2016Next
Postare mai nouă
Previous
This is the last post.

Trimiteți un comentariu

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   1 – 200 din 324   Mai noi›   Cele mai noi»

asa e. tot ce a scris aici e adevarat. s-au scazut bonusurile si nici macar nu ne-au zis "ba prostilor, o sa marim tarifele candva". nici o comunicare din partea lor.

mi-au paradit masina pe gropile din Bucuresti. 4000 km intr-o luna si m-a dezactivat Dan pentru ca am indraznit sa spun pe whatsup ca nu e corect cum procedeaza Uber.
niste jegosi !!!!!!!

da. au spus ca nu vor mai exista bonusuri dar nu ca vom face munca voluntara. sunt mort de oboseala si nervi de la stat in trafic si de la unii clienti nesimtiti care iti dau si 4 stele pentru ca nu ai ajuns de la Romana la Aviatorilor in 5 min....ziua(pe la ora 16.00).

ne-au vazut mai prosti si s-au gandit ca merge.adevarul e ca sunt cativa lingai inscrisi care le canta in struna celor de la Uber si aia au si sifonat.
sunt cu motorina furata de la serviciu...le convine la baieti :)

ce mai poate fi de spus?! ai zis-o PERFECT! azi i-a dat afara pe unii pentru ca au spus ca nu vor mai iesi pe 1 mai in semn de protest fata de micsoararea bonusurior care practic este cam tot ce iti ramane dupa ce muncesti o sapt. pe strazi

o sa dau share pe Facebook la pagina asta. e tare :))

si eu sa dau share. am muncit ca sa fac publicitate Uber 2 luni si dupa sa ma dea afara pentru ca am zis ca nu imi convine banii pe care ii primesc de azi incolo.

imi vine sa injur Uber cat pot de mult. am stat ca prostul sa le promovez numele inca de la inceput si acum au redus bonusul.
mi-a picat o planetara. nu pot sa imi deduc nimic din impozit chiar daca sunt PFA....

la inceput totul roz. dupa aia a inceput cu figuri. eu nu inteleg de ce Uber nu accepta Pfa. imi deduceam din cheltuieli mult de tot

Eu deja ma gandesc sa renunt. Mai e putin si vin cu bani de acasa.

Uber stie foarte bine cu ce se confrunta soferii. Crezi ca Dan traieste intr-o alta lume? Eu cred ca ii este frica sa le propuna americanilor o marire a tarifului. Asteapta sa vina de la ei initiativa. Pana atunci vor micsora bonusurile de tot.

ce atitudine are Uber atunci cand soferii au nemultumiri ! in loc sa stea de vorba cu ei, i-a dezactivat. mi-a zis un sofer azi despre site, ul asta. eu sunt client fidel Uber si nu as vrea ca Uber sa se transforme in taxi. soferii nu au de ales daca vor sa castige. isi vor lasa masinile in paragina.
eu as plati mai mult pe km doar ca sa nu ma mai urc intr-un taxi.

ma unge articolul asta. :) stie omul ce spune

si pe mine.nu mai am nici o tragere de inima sa fiu amabil cu clientii. la inceput eram zambitor mereu, acum imi vine sa ii dau afara cand vad ce bani voi lua. cum sa fac 61 de curse cu traficul asta din Bucuresti?

mergi la cursele din apropiere, la distante scurte de maxim 2 km si nu mai merge pe gol daca poti. stiu ca e aproape imposibil. nu stiu ce sa zic. nu ai cum sa fii pe profit acum. stiu ce inseamna sa te duca intr-o zona de unde nu iei niciodata comenzi inapoi spre centru.

eu nu mai ies de Duminica de cand au micsorat bonusul.

uite o smechereala de a lor acum. Au fost tarife dinamice si tot Bucurestiul este "rosu" insemnand ca sunt comenzi foarte multe. sunt exact intr-o zona "rosie" de 10 min si nu e nicio comanda. :)
si ieri a fost la fel.

asta e ultima gaselnita. tarifele dinamice in loc de a mari pretul pe km.

putini soferi azi. nu mai iese lumea pentru banii astia. am fost ieri la service pt revizie. 755 lei.
m-am dus ieri 6.5 km la o comanda. :(( in ritmul asta fac revizia la 3-4 luni

Am impresia ca oamenii care comenteaza aici nu muncesc de placere.
Asta este piata taxiurilor, scurt.

cati oameni muncesc de placere? da, muncesti de placere daca ai 1 MIl euro in banca si nu trebuie sa te gandesti din ce platesti o planetara sau de unde scoti bani pentru intretinere.

daca nu ai 1 MIL de euro, nu prea iti vine "placerea" cand vezi ca dupa o zi de stat pe strazi castigi 40 lei.

ca taximetrist te poti duce acasa cu 100-200 lei pe zi....
In plus, Uber NU se vrea a fi "taxi"....

4 curse ieri noapte. toate la distante enorme de pe peste 5 km. din balta alba la unirea, din pantelimon la romana si tot asa.
luna asta sunt in pierdere.nu fac bonusul mare.sunt comenzi f. putine

ca sa fie totul clar, ma refeream ca pana sa iau clientul sunt multi km,nu la comanda in sine.comenzile sunt date fara nici o logica.fac sute de km pe gol iar Uber nu vrea sa micsoreze distantele.

5 masini la ora 15.30.imi da comenzi la nu stiu cati kilometrii si nu pot sa le anulez ca pierd bonusul. :(
nu stiu unde sunt restul colegilor dar ceva s-a schimbat de vreo sapt.

nu mai ies.
imi bag piciorul in UBer de jepcari ce sunt. tariful este de 1.39lei/km, asa zisele bonusuri au scazut si nu mai poti sa le faci oricum, iar azi mi s-a stricat volanta. am intrebat cat e si ...surpriza. 2800 lei !!!!!

cand fac eu banii astia ca se justifice costurile? pai la taximetristi plateste firma reparatiile iar daca sunt PFA(UBER NU MA LASA SA FIU), oricum iti scoti banii pana iti pica o piesa.nu ai cum sa ii faci la banii astia. si taximetria in Bucuresti e sclavageala doar ca aia se mai scot cu spaga ramasa.
nu stiu de ce km este 1.39 la taxiuri in Bucuresti. mi se pare extrem de mic in comparatie cu orice...
la Focsani este 2.5 lei :)

este 1.39 pentru ca in Bucuresti este cartel (cauta si tu "cartel taxi" pe Google) constituit de principalele 8 companii tocmai pentru a descuraja potentiali concurenti, adica exact ce se discuta aici: daca nu faci parte din structura lor nu se merita sa faci taxi in Bucuresti !

daca e cartel deci slavageala, de ce Uber nu mareste tariful?
mai sus bine zicea cineva, daca nu ai motorina ciordita(gratis) nu ai cum sa castigi daca esti sofer Uber. sau castigi cateva zeci de lei pe zi.
faci mii de km pe luna, iti pica o piesa(nu de Logan), ce faci?

Revolutie!!!!!!MITING!!!!!! jos cu DAN GLAVAN!!!!!!!! inainte de UBER face cafele si ducea umbrele la VOLKSBANK

te pupa jean danut: https://www.youtube.com/watch?v=ZgbJb6ybNe4

nu conteaza ce a facut inainte de Uber. Conteaza ca acum nu mareste tariful. De ce? ca nu vrea. comenzile ar fi aceleasi. putea sa bage 2 lei/km macar o sapt. sa vedem cum e....daca nu mergea revenea la pretul initial

Dan ne crede maimute.

slab de tot saptamana asta. am stat pe strazi ca un boschetar si am 44 de curse abia.nu mai sunt nici clienti

si la mine lafel.am facut cateva curse si sunt pe minus daca nu iau bonus.nu stiu de ce au scazut comenzile

e belita rau cu noile bonusuri.nu mai ies

sint cativa cretini care sint multumiti cu ce le da pe la nas Dan. le arunca cativa lei si tac din gura.

din ce am vazut nu mai iese lumea.e nemultumita

nici eu nu mai ies.. e bataie de joc. astia chiar ne cred fraieri. nu mai iesiti fratilor, nu faceti decat sa veniti cu bani de acasa. n-are sens. sa stea fraierii aia carora de convine.. mi se pare o mizerie

azi am fost la service pt revizie.am facut 15000 km pentru Uber.
am bagat si freon. m-a costat 475 lei totul. o sa trebuiasca sa schimb cauciucurile in 2-3 luni :(( alea ma vor duce la 1500-1600 lei

hai ca exagerati. daca e asa nasol, renuntati si gata.. nu va obliga nimeni sa stati pe strazi.

unii nu au alt serviciu momentan si au investit timp si bani in masinile lor. nu pot renunta asa usor.
la prezentare nu ti s-a spus ca este posibil sa vii cu bani de acasa. ti s-au prezentat lucrurile in roz. ca "totul va fi bine pentru toata lumea".
cum se face ca marea majoritate a soferilor nu sunt multumiti de actualul tarif? tu esti mai ciumec.
cred ca esti din aia care au motorina ciordita de la munca ori parte din echipa Uber Romania ori esti in lingau Uber Romania(nu se stie motivul)

pai alta data sa nu mai credeti verzi si uscate...asta e, e un biznis care nu merge in romania. punct.

unde e exagerarea, frate??!!?!? tarif de rahat. tu platesti totul iar Uber isi ia partea. ce s-a facut din tot ce au cerut soferii??? NIMIC.
si mai zice ca suntem parteneri.

corect. dar bizul merge pentru Uber. :))
in nicio tara soferii nu sunt multumiti pentru ca cei de la Uber asa procedeaza peste tot.Vin intr-o tara, fac prezentari misto unde totul pare Ok, iar dupa, te jupoaie.Scade totul la zero iar profitul soferului este aproape nul. Nu mi se pare o practica corecta.
chiar nu stiu de ce nu maresc tariful la 2.5 lei. cum pana mea sa intretin un Passat cu 1.39 pe km?

pai normal ca pentru ei merge. atata timp cat gasesc fraieri care nu realizeza ca de fapt muncesc degeaba ba mai aduc si bani de acasa :-))

pai normal ca renuntam. nu suntem atat de prosti incat sa ne multumim cu faptul ca stam cu zilele pe strazi sa facem nr de curse si nu ne alegem cu nimic. prefer sa tin masina in parcare sa ma uit la ea decat s-o uzez pentru buna functionare a uber. daca vreti sa fiti sclavi, n-aveti decat.

sa stii ca e degeaba. fac 2 luni cu Uber si chiar daca de fiecare data am facut bonusul mare,nu ies calculele deloc.benzina ma costa mult de tot si mai e si impozitul.peste o luna am revizie de facut deci cel putin o saptamana voi munci pentru asta.
ar trebui sa schimb si distributia dar nu am bani de asta.cred ca mai bine ma bag la taxi.am vorbit cu cativa si spaga lor e mare daca muncesti. aici chiar daca muncesti,nu ai ce sa castigi pt. ca benzina e scumpa

nu stiu unde s-a redus aria comenzilor ca ieri noapte m-am dus la 9 km. imi venea sa il scuip pe client.erau vreao 4-5 taxiuri in fata blocului dar a preferat sa ma astepte pe mine.

confirm,7 km cursa pana la client ieri pe la ora 22.cursa a facut 8 lei. bataie de joc

ba fratilor acum am venit de pe strazi.sunt de 9 ore. sunt rupt de oboseala si de nervi, mi-am rupt masina in doua cu uberul si bani nu mai fac saptamana asta decand au marit nr. de curse.in total am 32 de curse. nu am cum sa fac 70.sunt prea multe.azi am facut peste 250 km dintre care cred ca 80-90 pe gol.
ma reprofilez de sapt. viitoare.nu imi paradesc masina pt. ce?am facut un calcul si imi ies 30 lei intr-o zi.

spun unii ca au castiga 1000 lei pe sapt. :)))
dar ei uita cata motorina/benzina au bagat, cat e impozitul si piesele care in scurt timp vor cadea. multi retarzi, ma nene :))

cretini frate,nu gandesc deloc,ei zic ca vor fenta taxele.ce sa mai zici?iti faci cruce si spui ASA NU ! :))

sa faca.eu nu am mai iesit de 2 sapt.nu sint sclavul nimanui.la banii astia nu poti iesi in profit.cine spune contrariul e prost rau

am facut 58 de curse sapt asta si am stat cam 8 ore pe zi si 14 ore ieri(sambata).

gata sapt.am facut 71 curse.total km. 1120. castig brut. 1412 lei.
castig net 458 lei.
benzina aproape 600 lei si 1 spalare.

cam asa e si la mine.daca imparti profitul net pe zi, iti cam 60-70 lei.nu stiu ce sa zic. parca nu mai merita sa faci 70 de curse pentru 550.am un prieten care livreaza pizza. castiga in jur de 50 lei pe zi din bacsis muncind 4-5 ore si nici nu isi strica masina.

voi stiti de ce nu se accepta bacsis? ce e asa rau in asta?chiar s-ar mari veniturile noastre substantial daca Uber nu ar mai spune ca nu se accepta bacsisul

Și care ar mai fi diferența între Uber și taximetria obișnuită? Toată propaganda Uber se bazează pe faptul că mergi cu mașini mișto în condiții super la preț de taxi.

tarif de rah***. sa mareasca tariful nu sa ne abureasca cu dinamicele.

nu mai pot face 71 de comenzi.a scazut nr de clienti foarte mult. abia mai fac 40.nu mai merita la banii astia sa iti misti masina

Asa e, pacat ca au venit nenorocitii astia de la uber sa ajute oamenii sa gaseasca clienti, mai bine isi faceau soferii propria aplicatie! Dar stai, nu e prea tarziu! E hilar articolul, pentru ca plecam de la presupunerea ca uber e asa, un tatic al asupritilor soartei, si ei au venit toti si au pus la dispozitie masinile lor, si uber ii pune la munca silnica! Uber nu e nimic mai mult decat o platforma prin care se face legatura dintre soferi si clienti, si normal ca pentru asta isi iau un comision, ca au creat ceva ce nu exista inainte. Ca exista anumiti termeni pentru a adera la serviciul asta, e si probabil pentru a evita exact stereotipul ala de taximetrist pe care lumea vrea sa il evite folosind uber in loc de taxi. Si faptul ca nu exista bacsis e un lucru minunat, bacsisul chiar ca e un obicei de sclavie, si sunt niste bani care scapa asa pe langa responsabilitatea de cetatean pe care o avem toti, de a sustine drumurile pe care mergem si restul infrastructurii.

eu cred ca esti un pic idiot daca poti spune ca bacsisul este un obicei de sclavie.
atunci toata lumea occidentala este in sclavagie pentru ca acolo se lasa bacsis pentru multe servicii.
nu are rost sa comentez alte aberatii spuse de tine doar reafirrm ca esti cretinel :)

munca multa,bani putini. si masina rupta in 14.prea multe comenzi pentru 550 lei

nicio sansa sa fac 71 de comenzi.deci nu mai fac bonus.fara bonus nu merita sa mai ies.
ori maresc tarifele ori raman fara soferi

ba fratilor mi s-a stricat ambreiajul. 940 lei +manopera. sapt. trecuta am luat cam 800 lei brut de la Uber.vreo 300 net.
cand maresc astia tariful??!?!?!?!?!?!!?!?!?

o abureala totala. am venit cu alte ganduri la UBER si constat ca e doar bataie de joc. tarif de cacat de 1.39lei ca toate cazanele de taxiuri

tarifele dinamice sunt o mare laba. stau pe "rosu" de 30 min si nici o comanda.
Uber, mareste tariful !!!!!

si eu am aceeasi problema.este sunt in zona rosie iar comanda mi-o dat in alta parte.sa bage 2.5 lei km.

Trebuia să te gândești la asta înainte să intri ca bizonul „partener” la Uber. Americanii ăștia vin cu toate căcaturile și vă vrăjesc ca pe boșimani. Auzi la ei, „parteneri”... parteneri de sex, poate! Pentru că vă rupe găoaza până nu mai rămâneți cu nimic: mașinile vi le distrugeți în gropile din Bukale, vă riscați și să luați bătaie de la taximetriștii adevărați, amenzi de la polițiști, și totul pentru ce? Ca să îngrașe mațul niște căcați infecți veniți din America. Apropo, așa-i că nici nu te-ai gândit că dacă vrei peste câțiva ani să vinzi mașina, nu ți-o mai cumpără nimeni?... sau crezi că merge să dai kilometrajul înapoi? :))))

distributia schimbata azi.m-a costat 2400 lei. sunt PFA dar nu pot sa imi deduc nicio cheltuiala cu Uber-ul.

nicio schimbare de tarif nu se anunta. o labareala deja.

ba ce c***ati de oameni astia de la UBER. au micsorat din nou bonurusile.
ce PM mai iese ma acum? fomisti sunt !!!!!!

Ce coincidenta, toti sunt nemultumiti si anonimi. Cat de prost sa fii sa ii crezi? Dupa scrisul de analfabet e clar ca toate sunt scrise de acelasi taximetrist frustrat!

Adevarul e ca tu ti-ai pus nume :)) Cat de ipocit poti fi?:

Trebuie sa fii cretin ca sa poti spune ca esti multumit cu 450 lei bonus la 71 de curse.
Din cauza unuia ca tine , sufera altii zeci de soferi UBER. Fa un calcul, prostule care esto prost si vezi cati bani iti raman dupa ce scazi impozitul si benzina.

nu mai merita sa faci Uber pentru bani. daca nu faci si cu placere, n-are sens.
calculele nu ies prea bine daca te apuci sa scazi tot ce consumi mergang cu masina deci...trebuie placere sau pasiunea de a conduce :)

angajeaza-te taximetrist atunci. simplu

ce mizerie de blog ms frumos "boss" ... am ras!!

da. la UBER lucreaza numai soferi multumiti LOL...daca scriu unii ca UBER e de rahat, trebuie sa vina un idiot care sa spuna ca nu au dreptate. :)

Da' cine va pune ma nene sa va duceti? Nu inteleg, citesc de o juma de ora si mi se pare incredibil cat de prosti sunteti, cei care muncesc pt. Uber....

aburealea totala luna asta. benzina consumata la greu.

350 lei :)). de-asta am ramas asa putini :)

sa mareasca tariful pe km. au trimis email ca soferii au atitudine nepotrivita fata de clienti. normal ca au. sunt nemultumiti de bani. cum sa fii voios si bine dispus daca dupa o cursa de 20 lei ramai cu 6 lei net?

Taximetristii Uber sunt cei mai prosti. Credeati voi ca o sa vina firma asta si va imbogateste. Hahaha,cand vreodata? Ei au venit la noi sa faca bani Ei, nu voi. Majoritatea care sunt soferi uber sunt niste tartani cu patru clase care n-au un loc de munca decent si fac asta ca altceva nu pot. Pai cand vreodata cei cu 4 clase vor avea bani? Puneti mana pe carte coae si cautati un loc de munca serios

Glavane, tu esti?

Tu ai avea dreptate intr-o lume utopica.
Ce firma vrea sa te imbogateasca pe tine? care dintre firmele straine vin aici in scop caritabil?
Nu despre imbogatire este vorba.

Cat despre cata carte au unii sau altii, este irelevant. Blogul este facut pentru a stopa "sclavagismul" UBER in Romania.

Ce inseamna "Sclavagism" in contextul dat? Inseamna sa lucrezi pentru mai nimic, sa fie bataie de joc. La inceput, cand ai devenit sofer PARTENER, ti se spune altceva.

Ramane intrebarea : De ce UBER nu doreste ca tariful per KM sa fie marit conform costurilor pe care un sofer le are?

1 L de benzina/motorina = 5.7 lei (aprox 1.30 EURO centi).

Un sofer UBER din Anglia merge cu acelasi pret al combustibilului ca si in Romania si cu aceleasi costuri de exploatare a masinii.

Costul unui km cu o masina Uber in Anglia este de 3.8 lei/KM (conversie in LEI), costul minim fiind de 30 LEI(5 Lire).

Tarife in Romania: 1.4 LEI/km
Cost Minim per cursa : 6 lei

Vi se pare normal?

De cand s-a facut 350 lei bonusul , nu numai ca nu ai cand sa faci acele 70 de curse.
Scuza de fiecare data pentru micsorarea bonusurilor a fost micsorarea celulelor , adica distanta pana la client , dar acest lucru nu s-a realizat de fapt . Cursele in continuare sunt scurte si distantele pana la clienti sunt de peste 3-4 km .
Alta poblema este cu pasagerii care sunt din ce in ce mai tarani si nesimtiti si de parca uzura masinii din cauza traficului si a gropilor nu ar fi de ajuns , dar se comporta si ei in masina de parca ai fi la ei in cocina lor, adica trantesc usile , murdaresc orice ating , stau cu picioarele peste tot numai pe presuri nu, zgarie folia de pe geamuri , zgarie fetele usilor , pateaza bancheta cu orice , se scobesc in nas si isi sterg mainile pe bancheta ... cat de nesimtit sa fii sa faci asta indiferent de costul pe kilometru si tu ca sofer si proprietar al masinii cat sa suporti ???
Degeaba asteptam tarifele dinamice ca suntem chemati din celule fara dinamic , apoi toti s-au invatat sa astepte ca tariful in celula lor sa nu mai fie dinamic si apoi comanda . Dupa asta se mai si lauda cat s-au chinuit sa prinda tarif normal si sa aiba o masina mai buna , curata si cu aer conditionat fata de un taxi de kkt. , iar dupa ce se dau jos vezi ce mizerie au lasat.
Uber se lauda ca au marit celulele si au adaugat altele pentru IF si imprejurimi dar pentru soferi nu este nici un castig . Faci un drum de 20-30 chiar 40 km pana la naiba , chiar daca este pe DN sau DJ , mai mergi si pe drumuri nasoale si apoi esti lasat acolo si trebuie sa te intorci iar pe carburantul din buzunarul tau . Ce castig este daca aceeasi distanta trebuie sa o parcurgi inapoi din banii tai , pierzi si timpul in care puteai sa faci mai multe curse si mai scumpe in bucuresti ??? Aceste evenimente din afara Bucurestiului nu au decat un castigator si anume Uber si atat, soferii nu castiga nimic .
Aud ca va tot plangeti de curse , dar nu inteleg de ce nu le refuzati ??? Aveti dreptul sa refuzati 10% din curse si tot incasati bonusul daca-l faceti , altfel , daca tot nu faceti bonusul , ce mai conteaza cate refuzati ??? Te pot da afara din Uber daca ai note mici , dar poti refuza cate curse doresti daca nu sunt in favoarea ta. Daca au catei , purcei , copii mici , noroi pe incaltari , sunt beti , sunt transpirati , sunt nefututi ... ai dreptul sa refuzi orice cursa si oricate doresti. Cand vor apare la ei mai multe curse refuzate decat acceptate si din ce in ce mai putine masini in trafic si active numai in zonele de tarif dinamic , oare ce se va intampla ???
Nu inteleg de ce le suportati orice clientilor care nu stiu sa se poarte intr-o masina ?!? Nu conteaza ca sunt straini sau romani , daca nu se comporta ok , opriti cursa si ii dati jos. Le spuneti clar ca Uber nu plateste inlocuirea de piese / accesorii sau curatarea masinilor , ci le suportati din buzunarul vostru care este din ce in ce mai gol.
Aud de o spalare pe saptamana ??? Ce spuneti de 3 ? Dar de schimbare consumabile si piese de la gropi in valoare de 4500 lei in 3 luni ?
Singurii care castiga din toate astea sunt : vanzatorii de carburant , Uber , service-urile auto si poate Politia , iar la anul Anaf-ul . Noi pur si simplu le dam ca prostii sanatatea noastra , banii nostri , nervii si de ce nu , viata noastra .

Pentru cei noi veniti in Uber , ca sunt zeci pe saptamana se pare , prostiti ca si noi de altfel , dar pe bani mai putini , sa nu credeti nici 40% din prezentare !
Uber nu deconteaza stricaciunile facute de clienti ! Uber nu plateste amenzile si nici reparatia masinilor ! Uber nu va protejeaza de legi , deci da , tot transport ilegal facem , indiferent ca ati fost prinsi sau nu inca ! Daca in trecut se intampla , acum sunt doar promisiuni desarte! La cati fraieri sunt , isi permit sa piarda zeci si poate sute de soferi, dar se tem de orice scandal , orice marturisire sau "greva" organizata.
Concluzia mea este ca toti apreciaza o masina curata , intretinuta si comfortabila , dar putini stiu sa se comporte ok intr-una , de la urcat in ea , pana la coborat si cateodata asta este o problema mai mare decat banii pentru o nenorocita de cursa.

Ia spuneti cum se fac zonele dinamice ??? Cum stau soferii Uber pe aplicatia de pasageri , cu aplicatia pornita , cu pin-ul selectat pe o zona si cand sunt mai multi , aplicatia detecteaza ca sunt cereri multe si mareste tariful automat. Oare clientii stiu ca ei platesc tariful dinamic pentru ca niste soferi stau si ei cu aplicatia deschisa si de fapt nu exista o cerere reala atat de mare ???
De ce oare va intrebati ca soferi ca stati degeaba pe tarif dinamic dar nu primiti cereri de curse ??? Oare nu tot colegii sunt cu aplicatia deschisa ???
Credeti ca Uber nu stie ca toate statisticile lor cu privire la cererile de curse si intervalele orare sunt apa de ploaie si nu valoreaza nimic ? Dar de ce sa faca ceva ? Tariful dinamic reprezinta mai multi bani si pentru Uber , nu numai pentru soferii jmecheri ! Practic ne mintim unii pe altii si apoi tot noi pierdem de fapt , pentru ca putini clienti accepta tariful dinamic , restul chiar daca dau comanda o anuleaza .
Oare cum ar reactiona pasagerii daca ar afla ca ei de fapt platesc un tarif umflat tot de soferi care nu reprezinta decat un noroc al unora si un ghinion al altora ???
Oare ce mai reprezinta harta cu acele culori si tarife dinamice , daca pe acea harta sunt zeci de soferi cu aplicatia deschisa ? Da , soferii isi fura singuri palaria nestiind de fapt unde este cererea reala , dar soferii jmecheri prefera sa stea o ora intr-un loc cu aplicatia deschisa si tarif dinamic , cu handsfree-urile prin urechi in Mac-uri si magazine, prind o cursa si au un profit de 3-4 ori mai mare decat un sofer care alearga de nebun prin tot orasul pe combustibilul lui ca sa prinda un tarif dinamic sau pur si simplu sa caute clienti dupa o harta mincinoasa ! De asta majoritatea si avem cereri in mers si nu stand pe loc !
Ce inseamna de fapt carsharing sau ridesharing ??? Ca eu vin la naiba in praznic unde ma cheama unul , il iau in masina si merg unde vrea el ? Nici vorba , ce se face cu Uber nu are nici o treaba cu acesti termeni care ii folosesc ei ca sa scape de lege .
Car-sharing inseamna ca exista un program prin care inchiriezi o masina intr-un interval orar , apoi in alt interval orar alt user ia aceeasi masina si o foloseste , deci nici vorba de proprietate a masinii sau plata a asigurarilor si restul ... Deci nu este car-sharing.
Cum demonstreaza ei ca este ridesharing ? Eu am un traseu bine definit si merg de la un punct la altul pe harta si pe acest traseu iau un pasager care este inregistrat in program si face cerere si in acest caz masina imi apartine si eu am grija de ea si platesc tot ce tine de ea . Dar in acest caz eu am un traseu si nu merg unde imi spune pasagerul si nici vorba sa alerg dupa el , asa ca nici ridesharing nu este , mai ales ca intr-o cursa nu poti lua mai multi pasageri care nu se cunosc intre ei, din locatii diferite .

Cum se poate face economie si eliberare de masini in oras cand Uber de fapt adauga masini in plus cu sutele , absolut degeaba . Cand ai putea sa tii masina in parcare , tu de fapt te duci sa stai la asteptat comenzi prin centru sau alte zone arhipline , cand de fapt este deja plin de taxiuri. Iar acum pe caldura stai si cu aerul conditionat obligat , deci consum in draci si poluare in draci . Daca eu consumam carburant de 300-400 lei pe luna acum consum de peste 2400 lei pe luna , asta genereaza poluare si inghesuaiala in trafic !
UBER nu ajuta traficul din Bucuresti , nu ajuta mediul , nu ajuta nimic . Singurii care castiga sunt Uber 20% din orice si clientii care comanda masini bune si comfortabile la pret mai mic decat taxi , pe tariful standard , pret nerealist in comparatie cu pretul combustibililor , al taxelor si al intretinerii masinilor .
Puteti face greve , dar faceti-le subtil , ca este dreptul vostru sa iesiti numai cand vreti voi . Nu mai faceti curse in afara orasului , nu castigati de fapt nimic din ele . Nu mai luati in masina pasageri care nu merita si refuzati cursele care nu sunt in avantajul vostru , curse care le puteti refuza numai dupa ce se urca pasagerul in masina voastra si nu inainte si explicati pasagerilor asta , ca este vina Uber si nu a voastra ca nu vedeti destinatia inainte de a ajunge la pasager.
Ganditi-va bine daca voi castigati 20% din total , pentru ca Uber castiga !!!
Nu uitati ca scadeti 21,5% (16% + 5,5%) din totanul banilor primiti , pentru ca de Anaf nu scapati ! Nu uitati sa scadeti carburantul , curatatul masinii si schimbarea consumabilelor , reparatia masinii si tot ce tine de ea . Degeaba puneti asigurarea , rovinieta si locul de parcare pentru ca astea pur si simplu nu inseamna nimic si oricum le plateati , dar nu utiati ca , in cazul unui accident , veti plati multi ani prin bonus malus prost.

asta asa e. eu am inceput sa refuz o gramada de curse care sunt la mai mult de 3 minute. pur si simplu nu ma mai intereseaza.
iar, da. clientii au devenit tot mai tupeisti. daca la inceput erau timizi, cu bun simt acum iti vorbesc arogant ca la un sclav.

eu am o intrebare pentru UBER. stiu ca citesc acest blog. ce patesc pasagerii care au mai putin de 4.7 stele.
un sofer UBER nu mai ia bonus, unui pasager ce sa ii se intampla?
pana acum nimic. am vazut pasageri cu 4 stele care puteau folosi aplicatia.
Sigur, si noi soferii avem o vina ca acceptam astfel de clienti.

In mod normal, nu ar trebui sa luam clienti cu mai putin de 4.7 stele.

am uitat o chestie. mai sus cineva a zis ". Nu mai luati in masina pasageri care nu merita si refuzati cursele care nu sunt in avantajul vostru , curse care le puteti refuza numai dupa ce se urca pasagerul in masina voastra si nu inainte si explicati pasagerilor asta , ca este vina Uber si nu a voastra ca nu vedeti destinatia inainte de a ajunge la pasager. "

daca clientul iti face plangere pentru ca nu vrei sa il duci unde doresti, cred ca UBER te dezactiveaza.
Oricum mi se pare absolut normal ca aplicatia sa afiseze si destinatia clientului.

Da, ma duc la Aeroport si ma intorc gol de acolo. sunt peste 25 km pana in centru....cine plateste benzina? tot noi. practic profitul castigat pana la aeroport, ii dai pe drumul de intoarcere.

calculele facute de colegi mai sus sunt reale. cel putin 75% din bani se duc iar restul poti spune ca e un asa zis profit.

ce sa pateasca pasagerii sub 4 stele? sunt pupati in fund in continuare de frica sa nu ii piarda :))
am dat de nenumarati nesimtiti. mai sunt si oameni normali dar si multi cretini, aroganti, betivi. eu nu mai ies de 3 sapt. ma costa masina mai mult decat faceamBuna ziua! Am citit absolut toate comentariile scrise aici si m-a uimit sa vad ca de fapt UberX nu este atat de ok pe cat credeam. Ieri am mers cu UberX, fiind prima mea comanda in aplicatie. Masina a ajuns la adresa indicata de mine in 5 minute, soferul a fost foarte amabil si curioasa fiind de toata treaba cu Uber l-am intrebat cat castiga el sincer intr-o luna. Soferul respectiv mi-a explicat ca sunt niste bonusuri pe care le primesti dar care intr-adevar s-au micsorat in ultima perioada si mi-a spus ca profitul lui net pe luna este de aproximativ 4000 de lei. Pana sa incep sa citesc comentariile voastre l-am crezut si chiar mi se parea foarte misto faptul ca poti face un fel de taximetrie, nu dai de aceeasi badarani ca pe taxi si iti poti lua si bani frumosi cu asta. El spunea ca si daca se intampla ca un client sa iti strice tapiteria, sa ti-o pateze sau orice altceva de genul acesta UberX iti deconteaza curatarea tapiteriei daca le trimiti bonul fiscal. Sa inteleg de fapt ca soferul respectiv era la inceput si credea ce i-a spus UberX? sau ca el era printre putinii norocosi care chiar faceau bani cu Uberul?

Andreea, nu exista profit net de 4000 pe luna. Poate doar daca stai 20 ore pe zi(ceea ce este imposibil).
Poti face un calcul scurt. Uber iti ia 20%.Taxa la stat este de 21,5%
Din start ai cel putin - 40%.

Dupa aceeea calculezi combustibilul consumat pentru cursa respectiva si pe cel consumat pentru a ajunge la client. Poti calcula si combustibilul consumat pentru a ajunge in centru daca esti lasat spre exemplu prin Popesti Leordeni...noaptea dupa ora 1.00.

Nu ai nicio comanda acolo sau in alte zone asemanatoare. Deci trebuie sa vii spre centru. Asta presupune consum de carburant.
Apoi pui alte cheltuieli mici dar care se aduna (ex. spalatoria cel putin o data pe sapt).

Uzura masinii este mai greu de calculat dar este FOARTE importanta.
Un sofer care lucreaza full time (8-9 ore pe zi) face in medie cam 5000-6000 km pe luna. La 3-4 luni trebuie sa faca o revizie care costa cel putin 500 lei, pret care urca semnificativ in momentul in care trebuie sa schimbi spre exemplu, discurile si placutele de frana. Acesta este doar un exemplu. Consumabilele la masina sunt mult mai multe....

...continuarea de mai sus...

La un an de zile cel mult, trebuie schimbate anvelopele pentru ca faci peste 60.000 km.
O anvelopa poate costa intre 300 si 600 lei in functie de model si marime;inmultim cu 4 si vedem cat costa.

Desigur, orice masina se poate si strica. Din nou bani dati la service(si nu putini).

Un calcul corect ar fi, ca un sofer care "castiga" 800-900 lei/sapt(aprox 4000 lei) de fapt, profitul real este de maxim 2000-2300 lei pe luna.

Se va tine cont de faptul ca faci o gramada de km cu masina si in cativa ani va trebui sa o schimbi.

Practic esti ca un sofer de taxi doar ca taxi-urile pot sa isi deduca multe cheluieli fiind pe firma sau PFA. Deci esti chiar un pic mai rau decat taxi-urile. :)

Uber nu te lasa sa lucrezi cu ei fiind firma sau PFA deci absolut toate cheltuielile iti revin.

Exista si soferi Uber inconstienti,ignoranti care spun ca ei nu vor plati niciun impozit pentru ca Uber nu este o firma inregistrata in Romania iar banii primiti de ei nu vin din Romania.

Da, Uber nu este o firma romaneasca(nici nu au subsidiara aici) dar soferii parteneri Uber desfasoara o activitate independenta in care impozitul NU se retine de catre platitor(adica de catre UBER). Uber iti vireaza banii in contul bancar (-20% partea lor) iar tu trebuie sa te duci sa declari ce castigi.

Conform ANAF, esti obligat sa declari inceperea activitatii (Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere ) , Formular 070 ; precum si Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit Formularul 220, in care treci venitul pe care apreciezi ca-l vei obtine.

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Contribuabili/scurt_ghid.htm

Chiar si UBER iti cere ca sofer partener sa te duci sa declari venitul.

Impozitul pe venit se calculeaza prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului BRUT + CAS de 5.5%/
Total = 21.5%

Ce inseamna venit brut? Sumele incasate din desfasurarea activitatii.

Daca un sofer UBER incaseaza 4000 lei lunar in contul bancar, atunci el datoreaza statului 860 lei.
4000-860 = 3140 lei

Din banii acestia scazi uzura si ajungi la 2000-2300 lei pe luna(exact cat am spus mai sus).
Impartim acesti bani la 30 de zile. Sigur acel sofer trebuie sa stea zilnic pe strazi pentru a face banii acestia.

2300 : 30 = 76 lei pe zi in condiitile in care peste 3-4 ani trebuie sa iti schimbi masina(faci peste 250,000 km in acesti ani).

Din punct de vedere al clientului, este foarte bine. Platesti aceeasi bani ca si pentru un taxi dar mergi in conditii mult peste un taxi.

....continuarea de mai sus....

Cand te duci la prezentarea Uber, nu ti se spun toate aceste lucruri. Ti prezinta totul fiind extraodinar, ca vei face o gramada de bani. Nu ti se mentioneaza decat in treacat(fugitiv) despre impozite(doar daca ii intrebi iti spun: "Da, trebuie sa mergeti sa declarati"), nu ti se spune nimic despre adevaratele cheltuieli.
Acum 5-6 luni, existau niste bonusuri destul de mari, pentru care merita sa stai pe strazi cu orele si sa tolerezi nesimtirile si arogantele multor clienti.
Aceste bonusuri au scazut spre zero in acest moment iar la prezentare(atunci cand te inscrii) nu ti s-a spus ace aceste bonusuri vor fi reduse lunar pana la zero. :)

Din nou, ti se mentiona foarte fugitiv ca deocamdata UBER ofera aceste recompense soferilor care fac un anumit nr. de curse si ca totul va fi bine. Nu se stie ce inseamna acest "BINE" in viziunea lui Dan Glavan & Co (Uber Romania).
Daca acest "bine" inseamna 70 lei pe zi dupa 8-10 ore si dupa ce iti "rupi" masina pe strazile din Bucuresti, atunci e cazul sa spunem adevarul despre UBER.

De asemenea, nu am mentionat deloc faptul ca transportul de persoane fara autorizatie(licenta) este contraventie. Deci soferul risca foarte mult. Pentru ce? Trage singura concluzia :)

Legea 129/2015, art. 7. (2) Este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fara a detine pentru acesta, după caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila, potrivit prevederilor alin. (1). Amenda la 25.000 lei la 50.000 lei

In primul rand , o cursa refuzata este una fara rating de nici o parte. Pasagerul degeaba face plangere , ai dreptul sa refuzi orice cursa nu este in avantajul tau sau consideri ca pasagerul este in neregula. Nu au dreptul sa te dezactiveze pentru ca ai refuzat curse , cat timp ai rating ok si ai destule curse acceptate.
Pasagerul nu plateste acei 6 lei pentru ca ai ajuns la el , pentru ca tu cand anulezi cursa bifezi sa nu fie taxat pasagerul . Pasagerul face alta cerere si vine alta masina Uber. Sunt colegi care au masina pe gaz sau au nevoie neaparata de curse ... am intalnit si disperati ... Ideea este ca pasagerul in afara de timp nu pierde nimic , apoi si el are drepturi , dar si tu , iar tu nu ai incalcat nici un regulament refuzand un pasager , este un drept al tau.

Ar trebui socotită și scăderea valorii mașinii. Una e să vinzi o mașină veche de 5 ani care are 50.000 km și alta una cu 100.000 km. La unele modele diferența poate însemna și 5.000 de euro.

Trebuie sa intelegi ca , chiar daca soferului ii trec lunar prin mana multi bani, lui abia ii raman 10-20% din acei bani si multi pentru asta se agita . Practic scaderea bonusului de la 550 la 350 pe saptamana, a scazut profitul soferului direct cu 800 lei numai din scaderea bonusului , asta daca il facea, iar ca sa il faca investea multi bani in carburanti , curatenie si intretinere masina.
Daca omul face 4000 lei cum spui tu , da cel putin 2.350 lei medie pe carburanti , inca 150 lei pe intretinere masina (curatare interior , exterior , parfumuri , apa , bomboane sau ce naiba vrea sa dea daca vrea) si abia mai ramane cu 1500 lei castig , DAR din acestia va plati la anul 21,5% din toata suma , adica 860 lei , deci castigul real al lui abia ajunge la 640 lei .
Chiar daca acel castig ajunge prin multa alergatura si economie chiar la 1.000 lei , asta inseamna ca soferul a facut in toate cele 4 saptamani peste 70 curse , are rata de acceptare peste 90% , are nota peste 4.7 , a petrecut peste 8 ore pe zi in trafic ... pentru cine merita acest lucru ???
Uzura masinii , reviziile , vreo amenda macar una la 1-2 luni (se intampla orice ai face cand mergi 8 ore in trafic, ca banii nu ii faci stand pe loc, nu ca nu poti lua amenzi si daca stai , adica stationat neregulamentar) .
Daca ai si alt serviciu este aproape imposibil sa faci o luna intreaga si Uber si serviciul si sa nu ajungi pe la spital intr-un fel sau altul
Cert este ca acele bonusuri puteau asigura un minim de asigurare a intretinerii masinii si a omului pana la urma .

Problema nu kilometrii sunt , ci faptul ca masinile nu rezista peste 12.000 km fara sa schimbi consumabilele . Daca ar fi si la noi curatenie , fara praf si gropi nu ar fi probleme , dar indiferent de bonus si in cat timp faci acei km , consumabilele trebuiesc schimbate ! Daca nici la 15.000 nu le schimbi , poti risca sa ramai fara garantie la masina sau sa ti se strice alte piese mult mai scumpe .

Scaderea valorii masinii ??? Pai o masina folosita in Uber peste 50.000 km sau 1 an intreg e terminata ! Bagi zeci de milioane sa o mai aduci pe linia de plutire. Dupa o luna incep sa troncane toate pe sub masina de la gropi , toate usile incep sa aiba greierasi , toate chederele incep sa scartaie , mocheta este imbibata cu mizerie indiferent cat incerci sa o mai cureti , banchetele se uzeaza cat in 10 ani de folosire casnica a masinii , zgarieturile exterioare nu le mai scoti cu nici un polish , jantele se descentreaza in ultimul hal de la gropi , becurile sunt terminate si costa o gramada mai ales la masinile mai noi. Ambreiajul trebuie schimbat pentru ca mers numai in oras e terminat , iar cei care au volanta cu masa dubla sunt terminati , costurile incepand de la 2800 lei pe kit .
Sistemele de evacuare ale masinilor au de suferit daca nu iesi din oras si sa mergi mai turat si la drum lung , catalizatoarele se infunda ( 1500 lei ) , filtrele de particule (3500 lei) se termina primele si asta costa foarte mult si mai rau este ca regenerarile duc la consumuri mari ale masinilor , iar sistemele de alimentare au mult de suferit daca prinzi carburanti de slaba calitate .
Singura masina care merita toate astea este un Logan diesel sau pe GPL , trecut de 100.000 km, singura masina la care nu ai consum mare , piesele nu costa mult , masina nu se devalorizeaza foarte mult pentru ca e deja ieftina si cam orice pateste se schimba pentru ca piese sunt cele mai ieftine de pe piata .

Cred ca s-au uitat si alte cheltuieli necesare :
1. trebuie sa ai un telefon/tableta foarte performante ( quad core , peste 1,5 gb ram , ecran cat mai mare , peste 4,5' , 4G , GPS bun ...) , adica peste 700-800 lei (deci investitie) ;
2. abonament 4g pe luna e cam 40-50 lei in functie de oferta si trafic .
3. incarcator auto (majoritatea telefoanelor nu vin cu el si se ard in draci) ; cam 50 lei
4. suport auto cu ventuza sau cum doresti ( o sa schimbi vreo 2-3 ca se rup sau sunt proaste ) cam 40-50 lei.
Nu uitati ca in fiecare zi in care iesi cu masina cheltuiesti mai mult pe mancare si mai ales pe lichide decat la un serviciu la care stai pe un scaun la birou , adica se cam adauga inca 20-30 lei in fiecare zi.

Eu in continuare va semnalez ca amenzile si/sau accidentele sunt mult mai periculoase decat alte costuri .
Daca ti-ai troznit/zgariat/stricat masina nu poti sa mai faci Uber pana nu o aduci intr-o stare impecabila !
Cum sa o aduci daca nu mai faci bani ? Taximetristii se pare ca stiu asta si au anumite tentinte de a deteriora masina daca se prind ca faci Uber.
Acum in trafic e dezastru ! S-au apucat sa faca acel concurs pentru recomandari , se da premiu de 400 lei si alte chestii celor care au cele mai multe recomandari , dar pentru ca cei recomandati sa fie considerati viabili , trebuie sa faca cel putin 50 de curse pe saptamana , altfel canci , nu iau nimic , nici macar 200 lei , nici ei si nici cel care i-a recomandat si sunt disperati.
Colcaie toti pe harta de pasageri in toate intersectiile ! Inainte nu trebuia sa faca decat 25 de curse cel nou si cel vechi si amandoi luau 200 lei bonus ... acum e haos.

foarte buna completarea si adevarata.

concurs pentru recomandari este pentru oameni trepanati. te bucuri de 400 lei acum si vei pierde luna viitoare 500 pentru pe care vor fi alte zeci de soferi UBER in trafic :)

multa lume fara minte !

ai dreptate in tot ce zici.sigur ai fost si tu sofer Uber.
chiar ca la inceput merita sa stai pe strada. stiai de ce o faci.acum trebuie sa fii nebun sa mai stai.mii de km pe luna la propriu.pai eu am facut in luna Iulie 6000 km, peste 300 de curse, cam 8-10 ore in trafic, vreo 27 zile.
am castigat in jur de 4800 lei brut.
nu stiu daca am ramas cu 2000 lei dupa ce scad tot. motorina,impozit. luna asta nu am mai iesit deloc. am fost si plecat din Bucuresti si mi-am gasit si altceva de munca altceva. gata cu Uber.
ce a fost, a fost. chiar ca e sclavageala curata acum.

Daca in trecut as fi recomandat prietenilor sa se inscrie ca soferi in Uber , acum nici vorba , le-as face un rau si lor si familiilor lor.

Sa vedeti acum ca au pornit serviciul de Uber cu scaun pentru copii , dar te pun sa cumperi tu scaunul pentru copii , iar ei doar incaseaza banii in plus. Cate cuse sa faci ca sa acoperi costul unui scaun bun pentru copii , mai ales ca unul decent incepe pe la 250 lei , iar cusele abia iti ofera in plus 7 lei la pornire in plus si 2 lei pentru anulare cursa.
Deci nu iti ofera ei un scaun , ci te pun sa cumperi unul care ti-l amortizezi in peste 37 de curse in functie de costul lui . Scaunul normal ca ocupa loc , chiar mult si in portbagaj , iar daca il lasi in masina , clar incomodeaza chiar si daca iei 3 persoane in masina.
Apoi pasagerii cu copil de ce sa vrea acea scaun ? De ce sa plateasca in plus , cand au cochilia de la carucior sau spun ca tin copilul in brate numai sa nu plateasca in plus . Poti sa-i obligi ? Nu !
Daca te inscrii ca ai scaun , te cheama de la naiba , ca ai o cursa in care se cere un scaun de copil , iar acel castig de 7 lei se duce naiba ! Cine a spus ca Uber e prost ? Nu , doar ca doar ei castiga 20% din toti banii , soferii alearga de nebuni , cumpara ca prostii de toate ...
Merita pentru 7 lei sa dai peste 250 pe un scaun ? Sa suporti toata galagia copiilor ? Sa pierzi timpul de fiecare data pana montezi scaunul si apoi sa lasi parintele sa puna copilul ? Pana convinge copilul ca multi nu vor ca sunt mici si nu sunt obisnuiti ... Daca vomita vreunul sau varsa mancarea pe scaun sau in masina ce faci ???
Numai rahaturi si din cauza asta toate astea sa le suporti pentru 7 lei ???

Vor ajunge sa scoata un nou serviciu : Uber BJ ! Ghiciti cine-l va face ! :))) Pentru un castig de 10 lei (pardon doar 8 lei pentru sofer) , veti avea parte de un BJ !

LOL. buna asta cu BJ.
Oricum ai dreptate.E o mare pacaleala asta cu UBER-ul.Pentru client e perfect dar pt. sofer e dezastru.sa fiu sincer, am crezut ca fac niste bani muncind part-time.sunt cam de 3 luni in rahatul asta numit UBER dar de sapt, viitoare nu mai ies.
mi s-a stricat volanta. ma costa 2100 lei iar eu am facut 1200 luna trecuta
Ma oftica smechereala asta ala Uber.Au scazut bonusurile rau de tot. Ieri am luat o comanda la 8 min, 6 km.Bine, si eu prost sa ma duc.Cat a costat cursa? 9 lei.Imi venea sa ma imi dau palme.

Si labareala cu tarif dinamic e si mai si.Am stat pe rosu 15 min si nici macar o comanda.ZIcea cineva ca vor scadea din nou bonsul de luna viitoare.Nu stiu cum isi permit unii sa lucreze in condintiilea asta.

Chiar stau si ma gandesc ca e o smecherie pe undeva si nu o stiu.


ia uita-ti aici: http://adevarul.ro/economie/afaceri/fiica-sefului-anaf-gelu-Stefan-diaconu-directorul-general-uber-romania-compania-fost-acuzata-evaziune-fiscala-alte-state-1_55d6f56df5eaafab2cc7599e/index.html

daaa.cum crezi ca reuseau astia sa faca afacerea aici?numai cu spagi mascate. o ia pe fata sefului ANAF si ii dau 10,000 euro pe luna
mai calca fiscul pe ei? NU :)

calca pe la bouticari si ii inchide

Acum intelegeti de ce taxiurile di RO Sunt la nivelul la care sunt??? Din cauza pretului neschimbat de 8 ani de zile.....

Offf....mai oameni buni...asta e taximetria, fiti multumiti ca nu platiti taxe la stat ca noi, ca nu faceti 2 itp-uri pe an, agreere, metrologie, nu platiti dispecerat, nu platiti rca de 1000-1500 de lei/6 luni fără evenimente��, asigurare de bagaje si persoane, etc, etc. Acum intelegeti si voi de ce taximetristii si taxiurile sunt la nivelul la care sunt??? De ce se refuza unele curse sau de ce se fac preturi??? Pai din cauza nenorocitului de tarif cu care am băgat si ratb-ul in faliment. Eu sunt unul si foarte putinii taximetristi la care daca se intampla sa ma gazesti pe strada si sa te urci in masina devii debusolat si nu sti ce ce intampla pentru ca a.c.-ul functioneaza, nu fumez, nu auzi manele nu vb la tel, masina nu scoate zgomote ciudate si este de o curatenie exemplara, iar toate sunt posibile nu datorita celebrului 1,39/km ci datorita clientilor mei stabili care îmi plătesc in medie cca 3-5 lei/km, nu vreau sa va descurajez dar 1,39lei/km=faliment, bătaie de joc, sclavie...app de sclavie, stiati ca multi soferi de taxi sunt homelessi??? Si ca tariful de 1,39 este ILEGAL????

cum sa nu platim impozite la stat? platim 16%+5.5% CAS. sunt cativa cretini care fac pe smecherii, ca ei nu vor plati, etc.
activitatea asta se impoziteaza in Romania si nu ai cum sa ascunzi banii. Ei sunt trimisi prin transfer bancar de Uber.
dupa ce ca banii sunt putini, sa mai am si probleme peste nu stiu cat timp cu ANAF-ul? o sa ma duc la anul si o sa declar ce am castigat.
problema e alta. eu nu pot sa imi deduc nimic, benzina, piese.

Nu stiu cum e treaba la taxiuri dar nu inteleg deloc de ce Uber nu ridica tariful.Toate masinile sunt peste cele ale taximetristilor, se merge cu AC, ai toate condiiitle.
Daca nu se face ceva cu asta, din Sept, nu mai ies.Si ca mine sint multi.

asa e.se platesc impozite pe profit si CAS

cel care a facut pagina asta a avut o idee f.buna.felicitari !

ultima sapt. in care am fost sclav uber. gata! am luat toti trogloditii si mi-am stricat masina.sunt si clienti super dar si multi, multi hipsteri trogloditi fara bun simt.
va salut si o sa mai urmaresc site-ul asta sa vad ce se mai intampla cu mizeria asta numita Uber.

e si vina noastra ca se pi**a astia in capul nostru. cand m.am dus la prezentare nu mi.a zis nimeni ca nu imi voi scoate banii daca am masina pe benzina 1.6
in schimb, au cerut sa fie masina intr-o stare foarte buna mai ales la exterior.sa nu fie lovita sau zgariata.sint de o luna sofer Uber dar nu imi convine. m.au mintit,eu am castigat cam 1500 lei luna asta si am facut f. multi km.

tu la ce te asteptai?sa vina Uber, o firma care parjoleste totul pe unde e, sa te faca plin de bani?:)))
uita-te si tu in alte tari.toti soferii se plang de preturile jos si de jegurile ca Dan Glavan.Fiecare tara are Uber jegul sau.

ai dreptate.am crezut ca sint diferiti.m am inselat.am stat o luna,am vazut cum e si gata. m-au prostit cu vreo 4000 km. asta e !
dar sa stii ca am vazut si soferi multumiti.ei spun ca sunt pe plus pentru ca masina le consuma 5%.
asa poate mai merge dar altfel nu ai cum.
Uber ar trebui sa spuna de la inceput toate lucrurile astea. Omul cand vine la ei nu stie care e treaba.Te prostesc cu bonusul ala de 350 lei si spun ca il faci repede.ce repede ca tragi ca nebunul 5-6 zile si faci mii de km.i

TEAPA!

Soferilor le e frica sa vorbeasca ca sa nu fie scosi din aplicatie.Sant multi care numai din asta traiesc si nu isi permit sa faca galagie. doar pe net sub anonimat mai pot spune cate ceva.

nici eu nu mai ies de sapt asta. eu nu pot spune ca a fost chiar naspa pt. am vrut sa vad cum e.nu ies banii daca faci part time sau poate ies daca ai masina electrica sau una de capacitatea foarte mica cu consum f.f mic.
altfe n-.are cum

Nu este normal ca profitul sa fie exact in diferenta de consum la masina ! Adica daca unul are masina 1.4 GPL sa aiba un "castig" 250 lei pe saptmana si altul care are benzina 1.6 sa iasa in pierdere !
Practic mergi cu masina foarte prost ca sa ai consum bun , dar asta inseamna ca acei bani o sa-i bagi in reparatii ulterioare pentru ca un motor subturat se strica mai repede !
Vor masini bune , comfortabile , cu aer conditionat si climatronic , cu folie pe geamuri , curate si care sa miroasa frumos , dar nu iti lasa bani de castig nici cat sa intretii un Logan/Sandero 1.2 benzina !!!
Acum sunt numai disperati in trafic din cei noi si cativa din cei vechi , care au tot interesul ca cei noi veniti recomandati de ei sa faca acele curse , ca au nevoie de 50 de curse fiecare ca sa aiba bonusul cel putin cel de 200 lei ! In curand cred ca o sa vad batai in strada mai rau ca la taximetristi pentru ca nu mai sunt comenzi cum erau luna trecuta !

Va invitam sa va uitati la pagina despre impozitele pe care toti soferii parteneri Uber trebuie sa le plateasca:

http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro/2015/08/impozite-soferi-parteneri-Uber.html

da.am vazut si ca sint mai mult soferi.toata lumea isi invita rudele ca sa ia bonsul de 200 si ala ia 300 daca face 50 de curse.
o sa ajunga ca toti soferii sa isi puna GPL ca taximetristii.de fapt aia si suntem :))

ce teapa am luat sapt. asta. numai curse mici si am facut multi km pana la client.daca merge tot asa,nu mai rezistam.

nu mai sint comenzi,colegilor. aia e problema.s-au inmultit soferii iar clientii sunt tot aia.e plin de soferi.nu mai facem nimic in felul asta.
stau de 40 si zero comenzi.iei comanda la 30-40 min, cand sa faci 70 pe sapt?

Toti cei noi trebuie sa faca peste 50 de curse si ei si cei care ii recomanda , altfel nu iau bonusul de 200 lei niciunul. Totodata sunt cei care au bagat mai multi soferi ca sa se bage la tombola si sa castige cate 400 lei . Cat de disperati trebuie sa fie ca sa faca aceste curse daca ii vezi la orice ora , pe caldura , pe ploaie ...
Totodata nu uitati ca multi ex-taximetristi s-au bagat pe Uber ca sa castige mai multi bani , asa ca trebuie sa va obisnuiti si cu comportamentul asta de a sta multi peste tot tot timpul .
Saptamana asta nu am reusit decat cateva tarife dinamice , dar niciunul nu a ajutat la nimic, toate cursele au fost foarte mici pentru ca nimeni nu mai comanda pentru distante mari si pe tarife dinamice. Te cheama d ela 4-5 km , te alearga pana se aduna masina plina , te pun sa astepti pana isi fac cumparaturile , incep sa mai si bea prin masina si apoi sa-i lasi la un club si toate astea pentru 18-20 lei si mai si intreaba de aer conditionat nu pentru ca ar fi cald , dar daca tot esti obligat sa-i dai drumul si la 22' , de ce nu ?
De acum tip la ei sa nu mai tranteasca usa , altfel degeaba le spun dupa ce au trantit-o , ca nu se dez-tranteste si se pare ca ii doare in fund de faptul ca iau note mici pentru ca nu ei iau banii conditionati de note , ci tot soferii si daca ii ameninti ca le scazi stelutele , cu siguranta ei iti vor da mai putine.
In prezent 50% oameni bauti romani si straini , 30% tarani , 10% pasarici de orice varsta cu sponsori si 10% oportunisti lenesi care te freaca pentru fiecare metru ca nu cumva sa plateasca mai mult de 6 lei pe cursa !

vorbeam azi pe grupul de pe whats app si am vazut ca unora, frate ca le convine.esti nebun?chiar asa disperat sa fii incat sa spui ca e misto la UBER?

s-au dus oamenii dupa prigat, voluntari si tot 3-4 stele au luat de la tarani. cat sa fii de rahat si sa ii dai unuia care te-a dus in conditii mult peste un taxi+suc+ce muzica vrei tu, 3-4 stele sau chiar mai putin?i-as scuipa! bine, si aia eu le-as da un email astora de la uber sa ii intreb ce patesc clientii cu rating de sub 4.7. ca noi nu luam bonus daca avem sub.

tariful dinamic mai rau face.sa puna km cu un pret mai mare.lumea daca vrea conditii, sa plateasca. nu vreau sa mai duc toti studentii vai de ei cu 1.39 si sa ma duca de la Romana la Universitate pentru ca e prea cald.
astia asteapta ca tariful dinamic sa se duca si dupa baga comanda. vad ca pe Uber ii doar in fund de chestia asta. lor le merge banul, prostii trag.

de-acord cu tine.2.5lei/km si fara dinamic

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

nu intelegi ca daca se mareste km, nu mai merge nimeni sau foarete putini,ocolesc ei 1.40 dar mai mult

ca sa te duci acasa cu 100-200 lei trebuie sa faci 300, cam greu daca nu imposibil

gata.azi a fost ultima zi la Uber.nu mai merita pentru mine sa fac asta.cat au fost bonusurile mai mari eram pe plus. luna asta cred ca mi-am scos doar banii de motorina si de o shoarma :)

Fugiti repede si recomandati pe alti fraieri care sa fie sclavi pentru Uber ! Practic va vindeti prietenii pentru un eventual bonus ! Cine aduce cei mai multi sclavi poate castiga premiul mare de peste 1200 lei.
Practic Uber vrea alti sclavi pentru ca cei vechi le-au invatat porcariile si nu mai pun botul la invitatiile din fiecare zi de a iesi pe canicula sa stea ca prostii in caldura de 35 de grade si sa se uite la o harta mincinoasa care este degeaba rosie ! Mai nou Uber a angajat si fosti taximetristi ca soferi pentru ei , cu program full-time , in schimburi , ca sa nu ramana fara masini , dar nu se indura sa dea inapoi bonusurile oferite cel putin la jumatatea anului !
Iesiti in continuare sa le umpleti buzunarele , dar nu uitati ca la anul aveti de plata inca un Uber , mai mare , cam 21,5% , adica buzunarul lui Ponta !

cum adica au ANGAJAT full time? nu mai sunt soferi "parteneri" ?

asa este si la soferii de taxi, cu spui ceva cum te decolanteaza si iti mai ia si garatia,si iti mai pune si o vorba buna la primaria...

Pe langa ce ai enumerat acolo si sunt reale, nu uitati sa scrieti masina amortizarea ei daca este noua dupa 5 ani ajunge o caruta daca costa 10000 E imparte la 5 si ai sa vezi ca pe an pierzi 2000E sa nu spun ca mai sunt si accidente, aproape toti soferii de taxi au rate la banci.Cel mai bine uitati va ce scriu ei, eu dupa niste calcule cam 50 ron te costa un logan pe zi intretinerea.

si cea mai mare belea este ca tu castigi banii in rate adica in fiecare zi si cand platesti vreo reparatie trebui sa i ai gramada, tu defapt i ai cheltuit.... credeti ca soferii de taxi sunt tampiti ? cand refuza curse, dau jos clientii si alte alea,Am citit ca se poarta cu voi ca si cu sclavii, usurel, cao sa va manince shaorma, seminte, si altele in masina si daca le spui, osa va raspunda ca merge pe banii lui si ca tu trebuie sa accepti.
CONCLUZIA: TAXIMETRIA S A DUS IN CAP DIN CAUZA CLIENTILOR 90% AU CAUTAT IEFTIN? ACESTEA SUNT CONDITIILE.

Ba sunt , dar au si soferi full time , adica ei stau peste 8 ore pe zi in fiecare zi online (ca totul se contorizeaza) si au asigurata o anumita suma minima si tot ce castiga peste este in plus . Ghiciti cine rezista atatea ore si oare cu ce masini sunt ? Oare nu fosti taximetristi cu Loganuri neinscriptionate? Pensionarii nu pot fi de incredere pentru ca obosesc repede si ii lasa nervii cand dau peste pasageri idioti, asa ca se orienteaza dupa piata.

ITELEGE CA DACA MARESC TARIFULNU VA MAI IA NIMENI,CLIENTUL SE UITA EXCLUSIV LA PRET,si acum fac figuri ca soferii sunt asa , masinile asa, dar cand noi aveam 1.69 cu logan nou se duce la pelicanu ca avea 20, 30 bani mai putin si mergeau cu super nova sau berlina...fara AC si tarani ce dracu, uite ia o masina medie sa zicem golf 6 pune 1.9 sau 2.0 ron stai la unirea sa vezi cati clienti ai sa vezi cum placa loganul cu 1.39, ala face 4 , 5 curse si tu stai pe loc si facturile vin din spate.si ai sa fii plin de nervi si stres, dupa vreo 1,2 ore se suie un bezmetic si iti spune sa l duci repede pana la romana o face vreo 6, 7 ron cursa sa vezi cel dai jos sau ii spui de la obraz 10 ron.....etc. taximetrie nu ce se vede , au murit multi cu, capul pe volan de stres si nervi......

Ma gandesc la o faza care sa fie facuta Uberului : o zi sa luam toti pasagerii GRATIS ! Cat credeti sa pierdem ca bani ? Doar combustibilul nu ?
Practic nu mai dam 20% la Uber, ca acele curse din ziua respectiva vor fi anulate, deci nu se incaseaza nimic si la anul nu vom da 21,5% din nimic la stat !
Pentru cei care nu isi permit asa ceva , spunem clientilor sa ofere cat doresc ei, ca noua oricum nu ne mai ramane nimic si transport ilegal tot facem! As face pariu ca am avea castig mai mare decat acum !

Apropos : cine a spus ca spaga este ilegala si ca nu trebuie sa acceptam ? Daca oamenii se simt bine in masina si vor sa avem bani de curatenie, apa, suc, bomboane, net hotspot ... de ce sa nu primim spaga ???

Este cineva care se mai minte ca Uber-ul este ridesharing sau carsharing si ca nu se plateste tot cu bani acest serviciu ?

si cum faci sa te angajezi full time sofer la UBER? daca ai un salariu, normal ca iti convine sa stai pe strazi 8 ore fara sa comentezi nimic pe grupul de pe whats app. ma si miram de ce din 100 cati sunt pe grup nu comenteaza despre slavageala decat 1-2 oameni restul ori tac ori sunt PRO Uber si lingusesc.

nu a zis nimeni ca bacsisul nu ai voie sa il iei. mi se pare normal atata timp cat faci taxi Uber sa iei si asa ceva. care e diferenta intre noi si taximetristii legali?

ziceau unii colegi ca vor reduce din nou bonusurile de luna asta.cine mai iese daca le reduc?nici asa nu prea iti acopera din cheltuieli.
e sinucidere pentru Uber daca fac asta.

cine mai iese cu masina daca taie bonusurile?o sa iasa disperatii, cretinii si aia care o fac chiar din placere ;astia sunt cativa si ies ocazional.
uber are nevoie de soferi non stop.stai sa mai treaca cateva luni si vor trage oamenii linie.cand vor vedea ca sunt pe un mic plus si nu atat cat se asteptau, nu vor mai iesi.

sint oameni carora le convine sa iasa si fara bonus. aia cu gaz si motorina cu consum f. mic. pe grupul de whats app cativai handicapati.mintal.vorbesc numai de curse facute.ei sunt fara probleme.frate,zici ca sunt platiti de Uber sa ii linga in cur.

Am vazut si tipi care nu sunt de-acord cu ce spun aia cativa de grupul Whats app de care spui.Ziceau altii ca nu renteaza sa faca Uber cu masinile lor, ca le consuma, ca se uzeaza.Asta cam asa e.Si da eu sesizat si eu frica si linguseala celor amintit mai sus de tine.Poate frica de a ramane fara cei 60 lei pe zi. :))

hai ca sunt amuzanti cei de pe whats app. grupul vesel.cum stau si calculeaza cat le intra in banca dar fara alte costuri. ramai mut ca exista oameni ca ei ! :-)

Nu este adevarat , sunt si multi care platesc dinamicele , dar normal ca doar nevoiti le platesc , dar cu siguranta ca , daca si noi vom castiga mai mult le putem oferi si conditii mai bune.
Daca esti taxi si esti mai scump decat altii normal ca nu ai clienti , pentru ca indiferent cum arata masina , nu inseamna ca nu s-a fumat in ea sau ca taximetristul nu o sa vrea si mai mare spaga sau ca ii dai drumul la A/C.

Nu cred ca mai au ce PRO sa fie , iar lipsa comentariilor sunt din cauza fricii de a fi dezactivati . Contractul semnat este prost , nu este complet , nici macar nu se refera la legile si conditiile din RO si de asta Uber isi permite sa schimbe bonusurile , conditiile de utilizare a aplicatiei , timpii de asteptare a pasagerilor si sa dezactiveze pe oricine doreste si cand doreste !
Chiar sunt curios cati dezactivati au fost dezactivati pentru ca au jignit clientii sau alte chestii din astea si cati pe nedrept , ca in presa nu aud nimic , niciunul nu face scandal sa citeasca toti si despre conditiile de kko de la Uber din ultima vreme si nu doar articole de lauda !

Care placere ? Trebuie sa fii sadic sa vrei sa-ti rupi masina prin gropile din oras , sa o vezi zgariata si murdarita in fiecare zi , sa ti se tranteasca usile de fiecare data si sa nu iti recuperezi din banii investiti !

Care 60 le pe zi ? Castig ? Pai 60 x 7 = 420 lei castig pe saptamana , adica 1.680 lei pe luna ? Cine mai are astfel de castiguri ? Astea erau castiguri de acum cateva luni , nu de acum !
Castig = bani incasati - bani cheltuiti ! (asta este formula castigului) Iar bani cheltuiti inseamna : carburantul + curatenia + taxele la stat care trebuie puse deoparte + intretinerea masinii .

Eu mai astept o zi de greva ! Cand se mai face o zi de greva ?
Voi nu intelegeti ca degeaba ne vaitam peste tot daca nu facem nimic ? Trebuie sa facem Uberul sa inteleaga ca au nevoie de noi , iar noi vrem acele bonusuri , altfel nu mai iesim pentru ca nu mai merita !

De unde stii ca nu sunt dintre blogerii Uber ? Sau ai impresia ca angajatii Uber nu citesc blogurile si toate astea ?
Unde sunt acei reporteri care au facut articolele platite bineinteles din presa ? De ce acum nu se fac interviuri cu soferi nemultumiti care sa spuna de minciunile din Uber ?

cu cine sa faci greva? cu aia care spun ca ei castiga "milionasul" brut cand de fapt castiga 50 lei dupa 10 ore de stat pe strazi?

cu aia care nu stiu sa faca un calcul si zic ca ei castiga 4000 lei pe luna cand masina le consuma 10%?

au fost la inceputuri niste colegi care erau demni si ii durea in dos de Uber.faceau asta din placere. cand au vorbit intre ei sa faca o greva de o zi pentru ca Uber a scazut bonusurile , iar pentru majoriatatea celor care fac pe taxiul ilegal prin Bucuresti, a fost o lovitura, Uber a aflat de la 1-2 turnatori de pe whats app si stiti ce s-a intamplat? Uber i-a dezactivat temporar pe acei oameni . De ce? Pentru ca au vorbit intre ei despre un boicot. :)
Stiti cati au protestat pentru dezactivarea unor colegi care voiau binele tuturor? NIMENI. Toti ceilalti au tacut si au "fugit" ca niste sobolani :)
Asta inseamna asa zisa colegialitate a soferilor Uber. Asa procedeaza Dan Glavan aka Uber Romania.

Pe o parte dintre cei dezactivati atunci, ii stiu. majoritatea aveau servicii excelente(chiar afaceri) unde castigau gramezi de bani; faceau Uber part time, de placere, relaxare si cred ca ei au bazele acestui site; ca cei mai noi soferi sa stie la ce se baga.

comenzi in bataie de joc, la 6-7 km distanta iar cursa e 8-9 lei.sa faca Uberul pret minim 15 lei.nu toti aurolacii si boschetarii sa urce la mine in masina ca sa treaca strada.

si mie mi se intampla. e aberant sa te duci atatea km ziua.aplicatia de la Uber ar trebui sa faca in asa fel incat sa nu ne ducem la mai mult de 2-3 km. sau sa faca rata de acceptare pt. bonus de 70%.
pe zi ce trece constat ca Uber e facut tot pt cei care au lucrat pe taxi pana acum.

Uber inseamna ride sharing. Adica iti acoperi o parte din cheltuieli cu intretinerea masinii si combustibil. Nu inseamna taximetrie, asta nu intelegeti.

Salut!

Ridesharing-ul reprezintă acțiunea prin care două sau mai multe persoane călătoresc împreună și împart costurile călătoriei. Destinatia trebuie sa fie cunoscuta soferului dinaintea comenzii, altfel este taxi. Chiar si asa intra sub incidenta legii care spune ca transportul de persoane este ilegal fara a avea licenta de transport.

Un exemplu foarte bun de ridesharing este BlaBlacar : https://www.blablacar.ro/cautare-ridesharing

De asemenea, te invit sa citesti http://uber-romania-ilegal.blogspot.ro

acolo gasesti ce inseamna ridesharing, ce inseamna taxi. :)

Salut, noi(cei care suntem in spatele acestui website) facem tot ce este posibil ca vocea soferului PARTENER Uber sa fie auzita.

Soferi dezactivati pe nederept au fost vreo 3 sau 4.

Motivele: au ridicat probleme ca : marirea tarifului, distantele mult prea mari pana la clienti, bonusurile care au devenit bataie de joc si care pentru 99% sunt singura motivatie de a face pe taximetristul, lipsa comunicarii si a luarii decizilor in comun asa cum ar trebui sa se faca intre doua parti contractante cu drepturi egale(asa scrie in contract).

Acestora de mai sus, li s-a dat telefon de catre numitul Dan Glavan si li s-a comunicat sec, ca de "azi " sunt dezactivati pentru unul dintre motivele de mai sus (doar pentru ca au vorbit cu clientii despre problemele reale cu care se confrunta sau pe grupul privat de pe whats app).

Pentru Anonim 8 septembrie 2015, 10:04 :
Deci noi ne plimbam din placere cu masini zeci de mii de kilometri , alergam de placere atatia km pana la clienti , le suportam toate porcariile si apoi trebuie sa ma astept ca la sfarsitul saptamanii sa fiu pe minus cu banii ?
Eu cred ca tu stii de blablacar si ai impresia ca Uber-ul merge pe aceeasi idee , adica sa faci o cursa si sa-ti recuperezi doar o parte din bani si apoi sa mai platesti si 21,5% la anul din suma ca taxe .
Uber daca inseamna ridesharing ar trebui sa poti lua mai multi clienti, chiar necunoscuti intre ei si sa imparta costurile prin intermediul aplicatiei, dar nu face asa ceva. Nu poti raspunde decat la o singura comanda !
Daca puteai sa iei mai multe comenzi daca iti era in drum si in timp ce il duceai pe unul, luai pe altul si tot asa, era super, pentru ca incasai banii de la toti si toti erau dusi si luati de la destinatiile si locatiile specificate de aplicatie si nu mai faceai o multime de drumuri cu masina goala , dar nu se poate face asa ceva.

Eu in continuare vad masini care fac taxi ilegal de la Gara de Nord si pe langa centrul vechi.
Referitor la dezactivare, eu nu sunt convins ca Uber nu are dreptul sa faca asa ceva fara un motiv legal si bine intemeiat , iar ratingul si rata de acceptare in nici un caz nu sunt un motiv. Daca ai rating slab nu iei bonus si ai sanse sa ti se anuleze comanda cand o iei , dar nu sa fii dezactivat. Daca faci accidente , iei amenzi , troznesti masina , te comporti violent cu clientii sau altfel de manifestari poti fi motive bune, dar nu ratingul si rata de acceptare.
Pe o parte acest arbitraj al Uber era ok, cel putin la inceput, dar acum eu nu vad decat abuzuri si constrangeri, ei au depasit de mult rolul de arbitru, e clar pentru toti ca din partea clientilor accepta orice, pentru ca ei nu au decat de castigat de la ei, iar pentru noi, nimic de bine. Noi nu suntem parteneri sau colaboratori cu drept de negociere, ci pur si simplu am ajuns doar tolerati de Uber. Cat timp suntem cuminti si suportam orice , e bine, cand facem scandal si vrem bani si conditii ok , ne zboara din orice motiv.
Prin contractul semnat, ei iti inchiriaza o platforma software care face legatura intre tine si client si pentru cre platesti 20%, dar drepturile si toate rahaturile care le suportam de la ei sunt de fapt abuzuri. In fiecare saptamana mai apar alte constrangeri si conditii tampite care nu fac decat sa iti scada veniturile sau care sa duca direct sau indirect la scaderea veniturilor.
O rezolvare cat mai rapida ar fi infiintarea unui sindicat al soferilor Uber , care sa lupte pentru drepturile tuturor, asa cum s-a facut si in America. Aia de nebuni nu faceau greve si nu participau la marsuri de protest de capul lor. Nu vreau sa se inteleaga gresit, eu nu incit la astfel de manifestari, dar nu exista nimeni care sa lupte si pentru drepturile noastre, iar din partea Uber nu vad decat abuzuri in fiecare saptamana.
Cu ei pur si simplu mori cu dreptatea in mana si cu cat le spui mai multe prin mail, mesaje sau direct la intalniri, cu atat ai mai multe sanse sa ai probleme. Ei de fapt vor niste sclavi roboti, care sa nu stie nimic altceva decat sa conduca o masina curata pentru ei 24 din 24.
Intr-o societate ok, in care drepturile sunt reale si relatia cu Uber ar fi corecta, orice hotarare si schimbare a conditiilor de munca sau remuneratie a serviciilor se discuta si se negociaza, nu te trezesti cu alte reduceri de bonus, cu alte conditii si alte constrangeri in fiecare saptamana fara sa ai nimic de spus si de fiecare data raspunsul lor direct sau indirect sa fie : daca nu va convine, puteti oricand sa incetati activitatea.
Contractul trebuia semnat pe conditiile reale de munca si plata , nu pe vorbe in vant si pe scoaterea lor de sub orice raspundere, pentru ca acel contract numai asta face.
Cum toate astea sunt cam tardive, nu stiu ce ne rezerva viitorul, dar cu siguranta nu suna bine si cat timp nu se face nimic pentru protejarea drepturilor soferilor si negocieri serioase, ne amagim cu niste maruntis si riscurile cresc exponential.
Nu ma mir ca sunt unii care sunt multumiti, pur si simplu prostia in tara asta parca s-a nascut, multi nu vor sa gandeasca, iar prostia unor soferi impreuna cu nepasarea pentru problemele soferilor pe o parte si interesul pentru pastrarea preturilor mici la curse a pasagerilor, duce la o si mai mare prapastie intre multumirea pasagerilor si multumirea soferilor.

De aceea Uber este interzis in multe tari din UE. Pentru ca incalca legile statelor respective prin abuzurile pe care le fac, inclusiv cele care tin de licenta de transport.
Nu ai cum sa faci un sindicat atata timp cat tu ca sofer Uber esti ilegal in Romania. Da, nu ai licenta de transport persoane, nu esti PFA, nu esti nimic. Esti doar un sclav in slujba Uber, cum bine ai spus.
Si de vina suntem toti soferii pentru ca nu ne ducem intr-o zi peste ei si sa le spunem ce vrem sa se faca in calitate de parteneri cu drepturi EGALE cum bine se zice undeva pe site-ul asta.

1. Lucrati pentru o companie ce nu are toate drepturile legale de a opera in Romania si totusi incalca aceasta regula, dupa care aveti pretentia sa isi respecte angajatii?

2. Va puneti bazele intr-un sistem de bonusuri acordat dupa voia companiei, nu in castigul venit direct de la client? Iar valoarea bonusului nu este specificata clar in contract? Din start este alegerea pe care doar pierzatorii o fac. Prin definitie "Bonusul" se poate acorda in functie de felul in care considera compania ca poate stimula angajatii. Dar tot prin definitie "bonusul" este optional si poate fi eliminat.

3. Va asteptati ca numarul de clienti sa creasca peste noapte intr-o tara ai carei cetateni evita sa foloseasca un card de credit, sau nu detin card de credit?

4. Cred ca nu luati in calcul prabusirea pe care o va avea serviciul Uber romanesc in clipa in care imaginea ii va fi afectata de un colaborator agresiv, sau violator, sau talhar, sau... . Ce veti face atunci? In cazul taxiurilor nu se va intampla niciodata sa existe un crash al serviciilor orice s-ar intampla, pentru ca taxiuri exista de zeci de ani, sunt adanc implementate in mintea oamenilor, pe cand Uber a aparut peste noapte.

5. Ca sa intelegeti cat de proasta este decizia voastra, uitati-va cati alti soferi Uber sunt pe strazi acceptand ca fraierii castiguri de nimic, fara ca ei sa protesteze vehement impotriva conducerii. Sunteti in aceeasi oala cu unii care se multumesc cu firimituri. Ar trebui sa va puna pe ganduri treaba asta.

6. Din moment ce iti bagi o masina mai "stilata" pe transport clienti, iti scade rangul daca pui instalatie GPL pe ea pentru a scadea costurile? Rangul soferului Uber este acelasi cu al unui taximetrist. Sau al unui sofer de maxi-taxi. Daca nu vrei sa iti rupi masina in doua si daca vrei sa o pastrezi asa cum a fost fabricata, fara modificari pentru a scadea cheltuielile, NU FACE TAXIMETRIE CU EA. Atat de simplu este.

Sfat 1: Daca tot sunteti baieti de comitet si doriti sa oferiti servicii de calitate, de ce nu va angajati ca taximetristi pentru a castiga mai multi bani si pentru a schimba ceva in mentalitatea taximetristilor actuali? De ce nu va duceti cu totii impreuna la o companie de taxiuri unde sa spuneti raspicat "am plecat de la Uber, vrem sa muncim, vrem sa ridicam calitatea serviciilor de taximetrie, hai sa facem impreuna lucrul asta". Din atatea firme de taximetrie, sigur veti gasi cativa patroni cu care veti bate palma. Si ca sa vezi, puteti sa implementati impreuna un serviciu premium, taxat corespunzator. Mai e nevoie sa precizez ca veti lucra in legalitate?

Sfat 2: Incercati sa realizati ca plangeti pe timpul, nervii si banii vostri. In timpul asta puteati gasi alt loc de munca. Dar na, acum aveti o scuza pentru a freca duda.

1.DA
2.DA, vrem inca si acel bonus !
3.Cetatenii nu evita nimic, nu dorim sa avem clienti cetatenii care evita sa isi bage cate 100 lei pe luna pe un card. Genul de cetateni certati cu legea sau care nu pot avea un card de credit nu este targetul nimanui.
4.Asa si ? La cate curve ducem in fiecare zi unde e problema ? Fiecare face ce vrea si isi asuma ce face ! Violul este un sex prost facut sau facut cu o nimfomana care s-a trezit neplatita. Si daca mergi tu cu masina si iei o tipa buna in masina cica sa o duci la un suc si cica o violezi , care e diferenta ? Dar daca faci un accident ? Acest scenariu cu violul poate fi facut oricand de oricine oricui. Raspunzi in fata legii si nu conteaza ca erai online sau nu cu Uber.
5. Nimeni nu este multumit de cat ia, indiferent de numarul de soferi de pe strazi. Fiecare se descurca cum poate, fiecare face bani cum poate, dar aici se faceau bani ok cu munca ok si acum nu se mai fac.
Decizia proasta care este ? Ca mai facem curse ? Cand nu o sa mai mearga nu o sa mai facem ! Care este problema ? Toti inca ne mintim ca inca se mai poate si cu acele firimituri si nemultumirea incepe sa atinga praguri din ce in ce mai mari.
6. Nu toti pot pune GPL si sa rezolve problema pentru ca nu consumul este cea mai mare problema, ci doar una din probleme.

Daca ai fost sau nu in Uber, daca ai facut destule curse sau nu, nu stiu de ce te crezi in stare sa dai astfel de sfaturi. Toti le stim deja rezolvarea si toti am trecut prin multe alte intrebari retorice sau nu, dar noi incercam sa gasim o rezolvare si nu doar sa fugim de responsabilitate cum se pare ca ne indemni tu.
Da , raspunsul la toate este unul : nu mai facem curse pentru Uber ! Asa si ? Si apoi ? Ne dai tu alti bani sau crezi ca suntem atat de imbecili incat sa nu fi cautat alta sursa de bani ?
Ca taximetrist nu faci nimic si de asta toti vor numai spagi , sa fure la orice cursa , sa refuze cursele din care nu castiga indeajuns si nu asta este rezolvarea noastra, a multora. Stiu cum este desi nu am fost taximetrist si pe o parte ii inteleg si ii intelegeam si inainte sa fac Uber. Daca iti place sa fii taximetrist, ia incearca tu cateva luni si apoi sa vii sa ne povestesti, dar pana atunci nu mai da sfaturi din astea altora ! Sa ridici calitatea serviciilor de taximetrie ? Cu cat ? Cu 1,39 lei/km ? Cu o floare nu se face primavara si daca vrei serviciu premium, exista deja, ia BlackCab-ul, nu trebuie sa reinventezi roata !

Tu poti gasi alt loc de munca usor fara pile, recomandari si cunostinte ? Eu nu cred ca iti dai seama ce vorbesti si culmea este ca mai si crezi in ce spui ! Daca mai continui cu astfel de acuzatii ca noi cautam scuze de frecat duda, o sa-ti doresc exact prin asta sa treci macar 3-4 luni sa nu ai bani, sa ai rate de achitat si ca iti cauti alt loc de munca cu un salariu de studii superioare, care sa fie scris tot in cartea de munca , peste 1.500 lei in mana si sa vezi ce repede gasesti. Sunt persoane care cauta de peste 2-3 ani un job decent si nu gasesc.
Nu mai da sfaturi, nu ai trecut prin viata deloc, esti un razgait care ai noroc de bani si ai impresia ca toti cauta motive de frecat duda ca tine (ca si tu o freci pe aici) si nu dai impresia nici ca ai fost cu masina ta in Uber si nici ca ai nevoie de bani. Nimeni nu ti-a cerut sfaturile si de pe vremea lui Ceasca toti ne-am saturat de sfaturi si cautam solutii sa traim , nu sfaturi gratuite de la unul care fuge de probleme de fapt !
Poate tu erai unul din aia care facea Uber din placere si vai, ai dat in orgasmul manual la volan , cand stai si nu mai ai cereri de curse ca sunt prea multi soferi in strada !

"Da , raspunsul la toate este unul : nu mai facem curse pentru Uber ! Asa si ? Si apoi ? Ne dai tu alti bani sau crezi ca suntem atat de imbecili incat sa nu fi cautat alta sursa de bani ?"

Atunci va angajez eu la mine si va platesc cand mi se scoala. Asta este logica ta. Ar trebui sa iti urechezi parintii pentru ca te-au facut la fel de oaie comunista ca si ei. Asta este dovada nr.1 ca ai capacitati limitate si principii zero. Optiunile tale: sapa, santier, drumuri si poduri, spatii verzi. Muncesti pe minus si ai pretentia sa fii tratat ca o persoana inteligenta? Pai esti prea prost prietene ca sa nu te considere lumea un ratat.

"Ca taximetrist nu faci nimic si de asta toti vor numai spagi , sa fure la orice cursa , sa refuze cursele din care nu castiga indeajuns si nu asta este rezolvarea noastra, a multora. Stiu cum este desi nu am fost taximetrist si pe o parte ii inteleg si ii intelegeam si inainte sa fac Uber. "

Am destule cunostinte (inclusiv in familie), care sunt taximetristi si vin cu 100-150 lei pe zi acasa dupa 10 ore de munca, fara aparate manevrate si fara sa pacaleasca lumea la aeroport. Habar n-ai ce vorbesti, dar iti place sa te afli in treaba..

"Tu poti gasi alt loc de munca usor fara pile, recomandari si cunostinte ? Eu nu cred ca iti dai seama ce vorbesti si culmea este ca mai si crezi in ce spui ! Daca mai continui cu astfel de acuzatii ca noi cautam scuze de frecat duda, o sa-ti doresc exact prin asta sa treci macar 3-4 luni sa nu ai bani, sa ai rate de achitat si ca iti cauti alt loc de munca cu un salariu de studii superioare, care sa fie scris tot in cartea de munca , peste 1.500 lei in mana si sa vezi ce repede gasesti. Sunt persoane care cauta de peste 2-3 ani un job decent si nu gasesc."

Nu am apelat niciodata la pile si recunostinte. In schimb sunt recomandat pentru ca sunt foarte bun pe ceea ce fac. Repar companiile aflate in pragul colapsului. Iar asta include sa gasesc si angajatii potriviti, sa le fac training, sa mediez conflictele dintre ei si conducere (deseori in detrimentul conducerii), toate pana exista armonie si cifrele explodeaza. Dar angajatii care raman pe posturi si exceleaza au ceva neuroni in cap amice, nu sunt niste oi ordinare.

"Nu mai da sfaturi, nu ai trecut prin viata deloc, esti un razgait care ai noroc de bani si ai impresia ca toti cauta motive de frecat duda ca tine (ca si tu o freci pe aici) si nu dai impresia nici ca ai fost cu masina ta in Uber si nici ca ai nevoie de bani."

Nu am noroc la bani, insa am muncit sa devin mai destept decat cei ca tine. Iar acum culeg roadele.

Am preferat sa mor de foame ani de zile si sa devin bun la ceva, decat sa devin o sluga ca tine. Pentru ca odata devenit sluga, ramai o sluga, cu mentalitate de sluga. Tu esti cel mai bun exemplu.

Nu sunt razgaiat, dar ma poti considera stapan pe plantatiile unde lucreaza cei ca tine. Ati ramas niste oi inadaptate si involuate, iar acum behaiti ca vreti drepturi. Sunteti oi, iar singurul drept al oilor este sa fie sacrificate.

Poate ca par arogant, dar imi permit sa fiu arogant in fata unor slugi ca tine. Poate vei avea norocul ca vreodata sa ni se intersecteze drumurile. Vei intelege de ce unii raman sclavi, iar altii invingatori. Ramai cu mentalitatea ta si asteapta sa treaca oportunitatile pe langa tine. Ramai sofer, plange-te ca abuzeaza lumea de prostia ta, vorbeste in continuare fara sa stii despre ce vorbesti. Asta este formula perfecta de a fii presul pe care isi sterge lumea picioarele.

Esti prea nesimtit ca sa-ti mai raspund punctual. Tu nu stii de fapt ce fac eu sau alti prieteni de-ai mei din Uber si ai impresia ca toti suntem niste muritori de foame, dar de fapt prin ignoranta ta nu dai dovada decat de multa prostie si gandire limitata. Ma bucur ca cel putin asa au vazut si ceilalti ce fel de om esti tu ala cu sfaturi pentru noi, oile.
Eu suport multe, am suportat si o sa mai suport, dar romanii au o vorba : "orice nas isi are nasul", asa ca joaca-ti tu rolul asta de mare invingator si baiat destept care le stie pe toate, ca odata si odata tot o sa ajungi la mana oilor si atunci sa-ti aduci aminte de cat de lauzi acum cu ce stii tu sa faci si cu banii care ii dai altora cand ti se scoala ! Daca asta e conditia inseamna ca sunt multi la biserica rugandu-se sa nu ramai impotent!
Ce nevoie aveai tu de Uber ? Ce treaba ai tu cu problemele celor care inca mai fac curse ? Aparent nimic si totusi te dai mare invingator si mare sfatuitor pentru oile din Uber. De ce te-am asculta pe tine ? Nu cumva calicia de a castiga si mai multi bani te-a impins sa fii sclav ? Nu cumva si tu ai buzunarul murdar cu banii de la Uber si acum te dai rotund ca tu le stii pe toate si esti mare invingator ca intorci companiile din RO cu lopata, de parca cu tine toti castiga si vai cat bine le faci tu, marele destept.
Dupa cum am spus sfaturile tale sunt de genul renuntati sclavilor, dar pe de alta parte tu esti ala care salveaza companii, deci oare ce interes ai tu sa scrii aici sfaturi de renuntare pentru altii ? Esti cumva de la Blackcab si nu stii cum sa-ti atragi mai multi soferi care sa stie de la inceput ca nu oferiti bonusuri de nici un fel sau ai bagat cativa zeci de fosti taximetristi in Uber si nu stii cum sa faci sa-i ajuti sa faca targetul ca sa-ti iei tu bonusul, asa ca descurajezi pe cei care mai fac ceva curse ?
Daca ai facut Uber esti ca orice alt sclav, dar tue sti unul care s-a dat batut dupa primele probleme si acum te lauzi cu banii tai facuti din afacerile tale, daca nu ai facut Uber, pur si simplu nu intereseaza pe nimeni opinia ta.
Mai bine te duci tare de unde ai venit, nu ne intereseaza sfaturile tale de mare invingator !

P.S. Unul este invingator pentru ca altii au pierdut. Tu castigi bani pentru ca altii pierd bani. Daca toti ar castiga, ai fi un superficial mediocru indoctrinat cu speech-uri de kkt, asa ca apreciaza oile care te tin cu gatul la suprafata kkt-ului care te face sa te simti atat de invingator !

"Unul este invingator pentru ca altii au pierdut. Tu castigi bani pentru ca altii pierd bani. Daca toti ar castiga, ai fi un superficial mediocru indoctrinat cu speech-uri de kkt, asa ca apreciaza oile care te tin cu gatul la suprafata kkt-ului care te face sa te simti atat de invingator !"

Daca nu ai fi un semi-incult ai intelege ce am scris mai devreme. Nu sunt invingator pentru ca altii au pierdut, sunt invingator pentru ca stiu sa formez echipe de invingatori. Ca eu sa castig bani toata lumea trebuie sa castige bani. Altfel nu as mai consilia companii de un deceniu, nu? Dar oare mai are rost sa stau sa ii predau educatia afacerilor unui pierzator? Tu oricum te vei plange, ca orice alt ratat, ca alora care le merge mai bine decat tine sunt pilosi sau fura. Pentru tine si cei ca tine nu exista reteta succesului prin munca si determinare. Ii acuzati, fara argumente concrete, pe altii care au succes, ca au o viata mai buna pentru ca intreprind fapte ilegale sau imorale. Nu amice, doar voi, cei cu mentalitate de ratati, ati face "combinatii" daca ati avea ocazia. Noi restul muncim si ne folosim creierul.

Fii sincer cu tine insuti si fa testul asta de inteligenta: Nu-i asa ca de fiecare data cand auzi despre o persoana ca are multi bani reactia ta este sa (te) intrebi "oare ce combinatii are asta? de unde fura?". Pentru ca, daca asta este primul (sau singurul), lucru care iti vine tie in minte cand auzi despre cineva ca are succes, inseamna ca esti un labagiu imputit cu mentalitatea unei gaini comuniste, care nu a invatat ca in lumea civilizata poti avea succes muncind si devenind bun intr-un anumit domeniu.

"Ce nevoie aveai tu de Uber ? Ce treaba ai tu cu problemele celor care inca mai fac curse ? Aparent nimic si totusi te dai mare invingator si mare sfatuitor pentru oile din Uber. De ce te-am asculta pe tine ? Nu cumva calicia de a castiga si mai multi bani te-a impins sa fii sclav ? Nu cumva si tu ai buzunarul murdar cu banii de la Uber si acum te dai rotund ca tu le stii pe toate si esti mare invingator ca intorci companiile din RO cu lopata, de parca cu tine toti castiga si vai cat bine le faci tu, marele destept.
Dupa cum am spus sfaturile tale sunt de genul renuntati sclavilor, dar pe de alta parte tu esti ala care salveaza companii, deci oare ce interes ai tu sa scrii aici sfaturi de renuntare pentru altii ? Esti cumva de la Blackcab si nu stii cum sa-ti atragi mai multi soferi care sa stie de la inceput ca nu oferiti bonusuri de nici un fel sau ai bagat cativa zeci de fosti taximetristi in Uber si nu stii cum sa faci sa-i ajuti sa faca targetul ca sa-ti iei tu bonusul, asa ca descurajezi pe cei care mai fac ceva curse ? "

Ma gandesc cat de trist este sa ai perceptia limitata doar la oameni din firme de transport. Esti ca aia care nu pot discuta decat despre fotbal 24/24 pentru ca nu stiu nimic altceva. Pe bune, par cumva a fi un ratat ca tine? Amice, eu nu conduc masini pentru altii. Astia mai inapoiati ca tine, ce se multumesc cu firimiturile care imi cad din gura, conduc pentru mine.

Asculta-mi sfatul pentru care altii ar plati o mica avere ca sa il primeasca de la mine.

Ai doua optiuni:

1. Ori te faci taximetrist, incepi sa bagi bani la cazinouri, sa faci imprumuturi la Provident s.a.m.d.

2. Ori te duci tu frumos pe meleaguri straine sa ambalezi legume, acum cat inca mai merge treaba.

Altfel o sa mori de foame, pentru ca esti prea prost ca sa realizezi cat esti de prost. E valabil pentru toata lumea aflata in situatia ta.

P.S. - in loc sa pierzi timpul ca sa-mi raspunzi mie, mai bine ti-ai scrie si depune cv-ul undeva ratatule, ca tot pe banii tai stai ca prostul. Beeeheeehee!

Ti-am mai spus ca ai o gandire limitata indiferent de cat de lauzi si jignesti pe altii. Eu am job, nu ma intereseaza sfaturile tale. In concluzie tu scrii sfaturi pentru altii, dar nu ai nici o legatura cu Uber, ci ai venit pe aici doar sa le lauzi si sa-i jignesti pe cei care au incercat sa lucreze ca soferi pentru Uber.
Nici un forum/blog nu are nevoie de astfel de oameni care ii jignesc intr-un final pe toti ceilalti si de fapt ei nu vin decat sa se laude cu ce fac ei si cat de bine le merge lor. Cu oameni ca tine a ajuns tara asta in halul asta ! Mergi si vinde-ti ideile in alta parte, ca aici ne-am saturat !
Eu am oricate optiuni doresc eu sa-mi fac si intotdeauna am de ales si eu si orice alt om, nu esti tu acea persoana care sa-mi spui ce optiuni avem fiecare in parte. Cum am spus : ai o gandire limitata !
Aici vorbim de Uber si de problemele care le avem la Uber cei care inca mai lucram sau cei care am lucrat si nu ma intereseaza alte laude si porcarii din partea ta, o persoana care ai spus clar ca nu ai lucrat si nici nu te intereseaza !
Daca tu esti nesimtit nu inseamna ca ma cobor la nivelul tau sa te jignesc in toate felurile pe un forum public.Tu nu esti in stare sa vii cu argumente, doar jignesti oamenii care aduc alte argumente. Nu ai ajutat cu absolut nimic comunitatea Uber din RO, doar te lauzi cu ce faci si atat. Nu ajuti cu nimic , nimeni nu ti-a cerut ajutorul sau sfatul !

P.S. Daca esti un mare invingator si nu in ratat ca mine, timpul ti-l dedici sa faci bani multi, nu sa raspunzi ratatilor, prostilor, oilor, comunistilor, pierzatorilor ... ca mine si ca toti ceilalti din Uber, dupa cum spui tu si mergi sa dai sfaturi acolo unde cineva le cere si te plateste !
P.P.S. Regula unui forum este sa nu dai citat din fostul scris anterior, ca sa nu lungesti degeaba mesajul.

PA ! Sa nu ne scrii ! Stim deja !

Prostule care esti prea prost sa realizezi cat esti de prost. Blogspot este platforma de blogging, nu de forum. Regula despre care vorbesti tu ai inventat-o acum 6 luni cand ai descoperit pentru prima data internetul? Hai ca aveti noroc cu tabletele pentru comenzi, ca altfel nu stiati voi cu ce se mananca netul asta.

Auzi mai saracule, ia spune-mi tu mie o treaba. Cand a fost ultima data cand ai avut carne la masa? Ti-e dor de gustul carnii nu? Dar de barabule? Te-ai cam saturat de cartofi prajiti, nu-i asa? E nasol sa mananci ca un sarac si sa vina un necunoscut de pe internet sa iti scuipe niste adevaruri in fata?

Pai si din procentul de 100% nu este niciun client decent? Nu crezi ca exagerezi? De ce te-ai apucat sau de ce mai faci asta?

MOR DE RAS SI MA MINUNEZ CATI RETARZI SUNT PE AICI ,IN FRUNTE CU MEGA MEGA DESTEPTUL SI BOGATUL TUDOR,,)))))))CE COMICI SUNTETI)))))))))))UITE CUM LE MOR LAUDATORII UNORA))))))))))))))

avatar